Halk TV’den CHP’nin kararına dair ilk açıklama

Halk TV’den CHP’nin kararına dair ilk açıklama
CHP’nin Halk TV ile olan anlaşmasının sona erdiğinin açıklanmasının ardından kanaldan ilk değerlendirme geldi.

CHP’den dün yapılan bir açıklama ile Halk TV kanalı ile olan tüm ilişkilerinin sonlandırıldığı açıklanmıştı. Kanaldan yanıt geldi.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile ayrılığa dair ilk değerlendirmeyi yaptı. Karara saygı duyduklarını belirten Mahiroğlu, yayıncılık ilkelerinin bir partinin değil halkın ve haklının yanında durmak olduğunu ifade etti.

“CHP’nin en doğal hakkı”

İşte Cafer Mahiroğlu’nun paylaşımının tamamı: “Halk TV ile CHP arasında, parti yönetiminin basın ve grup toplantılarının yayınlanması karşılığında yapılan, Sayıştay denetimine de tabi olan anlaşma, CHP tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz.

“Rekor cezalara rağmen taviz vermedik”

Halk TV’nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır. Çağdaş Türkiye’den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK’ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak.

“İlkemiz bir partinin yanında olmak değil”

Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır.

Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

22 Temmuz 2023 Cumartesi günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin Halk TV ile tüm ilişkisinin sona erdiğini duyuran bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.