Artan nüfusa "teşvik" planı

Artan nüfusa "teşvik" planı
İstanbul'daki nüfus artışı nedeniyle tersine göçü destekleyen teşvik planı yapılmaya başlandı.

Büyükşehirlerde artan nüfus yoğunluğuna yeni bir çalışma yapılması gündemde.. Buna göre başta İstanbul olmak üzere olası deprem gibi olumsuz durumlar çerçevesinde nüfusun yoğunluğunu azaltmak için ters göçü destekleyen teşvikler yapılacak. AK Parti'nin oluşturduğu kurul ile toplantıların yapılmaya başlandı.

Sabah Gazetesi'nde Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan nüfus yoğunluğunun azaltılması için çalışmalar başlandığını ve AK Parti'nin İstanbul'a özel bir çalışma yaptığını kaleme aldı. Buna göre nüfus yoğunluğunun düşürülmesi gerektiği, deprem, trafikteki sıkıntılar gibi daha birçok konunun çözümü için hızla planlama yapılacağının belirtti. Hazırlanacak olan projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakında sunulacak. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla projenin son şeklinin verilmesiyle de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Teşvikte ilk hedef "emekliler" olacak

İstanbul'da yaşayan fakat yaz aylarında memleketine giden ya da yılın yarısını İstanbul dışında geçiren emekli vatandaşlar ilk olarak teşvik kapsamına alınacak. Aylarca memleketinde yaşayan kişilerin tamamen memleketlerine yerleşmeleri için planlamaların yapılmaya başlandığı ve üzerine neler yapılabileceği konusunda çalışılıyor.

Taşınma durumunda ne gibi teşvik yapılacak?

İstanbul'da tamamen taşınmaya karar veren vatandaşlar için yapılacak teşviklerin başında nakit para desteği, elektrik ve su faturalarında ücret alınmaması ya da belli bir oranda ücret indirimi, vergide belli oranlarda teşvik gibi birçok alternatifin olabileceği konuşuluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.