PTT'de personel yetersizliği krizi

PTT'de personel yetersizliği krizi
PTT'de son zamanlarda personel yetersizliğinin baş göstermesi ile çalışanların yükü arttı. 4 kişinin işini 1 kişi yapmaya başladı.

PTT'de son zamanlarda personel alımının yapılmamasıyla personel yetersizliği yaşanmaya başladı. Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, “4 kişinin işini 1 posta emekçisi yapmak zorunda kalıyor. Yöneticiler kargo dağıtır hale geldiler. Bu utanç düzeltilmeli, PTT acilen personel alımı yapmalı” dedi. Çalışanların iş yükünün artması söylentileri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Birgün Gazetesi'nden Dilan Esen'in haberine göre; Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, PTT'de personel yetersizliğinde çıkılamaz bir hal aldığını ve temel sorununun personel alımı yapılarak çözüleceğini vurguladı. Personelin yetersiz olması ile 4 kişinin işini 1 kişinin yaptığını ifade eden Damatoğlu, PTT'ye uzun zamandan beri personel alımı yapılmadığını hatta bu sorunun taşeronlara devredilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İbrahim Damatoğlu "4 kişinin işini 1 kişinin yapmaya başladı"

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu sözlerinin devamında; “Taşeronlara Tebligat Kanunu’na aykırı olarak tebligat dağıttırıyorlar. Çok uyardık ama dinlemiyorlar. Edirne’de bununla ilgili davayı kazandık. Buna rağmen boş vermişlik var. 2 asırlık kurum liyakatsiz ve beceriksizce kanunlar ve kurullar dışı işlemeye devam ediyor. Bunun sebebi PTT emekçileri değil; eş, dost akrabanın ışık hızıyla basamakları çıkarak yönetici olması nedeniyle bu hale geldi. Personeline sahip çıkması gereken kurum, kendi personelini küstürerek işinin ehli kişileri uzaklaştırdı. Yöneticiler kargo dağıtır hale geldiler. Bu utanç verici bir durum.” ifadelerini kullanmış ardından da "Bu kısır döngüden çıkmanın tek çaresi bir an önce PTT’ye personel alımı yapılması. Ülkenin nüfusu artıyor ama postacıların sayısı artmıyor” ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.