Pirince Zam Kapıda! Artık Pilav Yapmak Hayal Olacak

Pirince Zam Kapıda! Artık Pilav Yapmak Hayal Olacak
Her üründe olduğu gibi gıda ürünlerinde de pahalılık gün geçtikçe katlanarak devam ediyor. Artık evlerimizde pilav yapmak hayal olacak çünkü pirince yeni bir zam gelecek.

Tahıl koridoru anlaşmasıyla birlikte Hindistan'da pirinç ithalatına yasak getirdi. Enflasyonu kontrol almak için aldıkları bu karar ülkemiz başta olmak üzere pirinç fiyatlarına da olumsuz etki edecek. İthalat yasağı ile birlikte pirinç başta olmak üzere mısır ve buğday ürünlerine de zam gelecek.

pirinc-eolg-cover.webp

Karar Gazetesi'nin haberine göre; Dünya genelinde pirinç ihracatının %40 ını oluşturan Hindistan, aldığı ithalat yasağı ile birlikte basmati olmayan beyaz pirinç ihracatında %25'i oluşturuyor. Hindistan pazarındaki uluslararası satış önemli bir etkiye sahipken Hindistan Hükümeti'nin aldığı karara göre; "Hindistan pazarında pirincin yeterli miktarda bulunmasını sağlayacağını ve yerel tüketiciler için fiyatların düşmesine katkıda bulunacağını bildirdi. Hindistan'ın hamlesi, birçok Asya ülkesinden gelen pirinç fiyatlarını küresel piyasalarda yükseltirken, uzmanlar, fiyatların önümüzdeki günlerde önemli ölçüde artmasını beklediklerini söylüyor." ifadelerine yer verildi.

Uzmanlara göre gıda ürünlerinde yeni rekor kırılacak

Pirince gelecek zam ile birlikte dünya pazarında gıda ve gıda ürünlerinde yeni bir rekora giderek sadece pirinçte değil pek çok gıda ürünlerinde fiyatların yeni bir rekora ulaşacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.