CHP'den Halk TV kararına yönelik açıklama: Ambargo ve sansür uygulandı

CHP'den Halk TV kararına yönelik açıklama: Ambargo ve sansür uygulandı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin Halk TV ile tüm ilişkisinin sona erdirmesi kararında etkili olan faktörü açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin Halk TV ile tüm ilişkisinin sona erdiğini duyurmasının ardından konu gündemdeki yerini koruyor.

CHP ile Halk TV'nin grup toplantıları ve haberlerinin yayınlanması için sözleşme yaptıklarının partinin iptal etmesiyle ortaya çıkması beraberinde Basın Meslek İlkeleri yönü nedeniyle tepkiler yaratırken Halk TV cephesi kendilerine yapılanı 'ceza' olarak nitelendirmişti.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Görkemli Hatıralar’ın Antalya Döşemealtı’ndaki programının iptal edildiğini duyurmuş ve programın sunucusu Serhan Asker de CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in talimat vererek programın iptal edilmesini sağladığını söylemişti.

Söz konusu eleştirilere ise Erdem yanıt vererek Halk TV çalışanlarını hedef almadığını ve bunların sonlandırılan kurumsal ilişkiden kaynaklandığını ifade etmişti.

Dün ise Mahiroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak Halk TV’ye uygulanan sansürden vazgeçilmesini belirtmişti.

Açıklamada "Çağrımızı lütfen dikkate alın ve Halk TV’ye uygulanan bu sansürden vazgeçilmesini sağlayın. Ne ülkeye, ne de CHP kimliğine bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyin." denildi.

Son olarak Eren Erdem, Halk TV ile olan yayın anlaşmasını tek taraflı olarak feshetmesinin sebebini açıkladı.

TV100 yayınına katılan Erdem, konuya ilişkin CHP’nin aldığı kurumsal bir karar olduğunu ve partinin kurumsal kimliğiyle aldığı bir kararı kişiselleştirmeyi uygun bulmadığını açıkladı.

Erdem CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle feshettiklerini söyledi.

Erdem şu ifadeleri kaydetti:

CHP'NİN KURUMSAL KARARI

Medyadan sorumluyum, Genel Başkanımızın bu süreci masaya yatırdığı ortamlarda bulundum, neticede bir karar çıktı. CHP’nin aldığı kurumsal bir karardır. Halk TV ile sözleşmelerimizi fesih kararı kurumsaldır. Partinin kurumsal kimliğiyle aldığı bir kararı kişiselleştirmeyi uygun bulmam.

ÖZTRAK'A UYGULANAN AMBARGO VE SANSÜR

Uzunca süredir bu tür sözleşmeler yapılırdı. İptal edilen sözleşme 01.01.2023 tarihlidir. Bu sözleşmenin içeriğinde şöyle bir madde var ‘Canlı yayın ve reklam, tanıtım sözleşmesi’, ‘Genel Başkan’ın grup konuşmaları, parti sözcümüzün canlı yayınlanması’, uzun bir zamandır Halk TV parti sözcümüzün yayınlarını yayınlamıyor. Sözleşmedeki hükümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle, Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullanarak feshettik.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.