Akşener, vekillerle buluştu: Yerel seçimde CHP ile ittifak olacak mı?

Akşener, vekillerle buluştu: Yerel seçimde CHP ile ittifak olacak mı?
Dün partisinin milletvekilleri ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vekillerin yerel seçime ilişkin görüşlerini aldı.

Partiler, 2024 yılının mart ayında düzenlenecek yerel seçimler için hazırlıklarını hızlandırmaya başladı. Bu doğrultuda dün akşam partili milletvekilleri ile bir akşam yemeğinde buluşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, vekillerin nabzını yokladı. İşte o görüşmeye dair çarpıcı detaylar…

Sözcü Gazetesi’nden Serap Belovacıklı’nın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti yemeğinin ana gündem maddesi yerel seçimlerdi. Seçimlere ittifak olarak mı yoksa yalnız başına mı girilmesi gerektiği yönünde vekillerin fikrini alan Akşener, kendi düşüncesini de açıkladı.

İşte vekillerin ittifaka dair kararı

Başkanlık Divanı üyelerinin de katıldığı başkent Ankara’da düzenlenen yemekte vekillere yerel seçimlere dair görüşleri soruldu. İYİ Parti’li milletvekillerin büyük bir kısmı, CHP ile yerel seçim ittifakı yapılmasına karşı olduklarını dile getirdi. Kararı savunan vekiller, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta CHP ile yapılan ittifakın partiye zarar verdiği görüşünü savundu.

Akşener ne düşünüyor?

Öte yandan Akşener’in de ittifaka karşı vekillere destek verdiği öğrenilirken, birkaç ismin ise iş birliğine devam edilmesi yönünde fikir beyan ettiği öğrenildi.

“Belediye başkanlığını kazanmak o kadar önemli değil”

CHP ile İyi Parti arasında yapılacak yerel seçim ittifakına en net biçimde karşı çıkan isimlerden birinin İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale olduğu ortaya çıktı. Özlale, “Önemli olan seçimlere yalnız girerek yüzde 10'un üzerinde oy alabilmek. Belediye başkanlığı kazanmak o kadar önemli değil” diyerek fikirlerini ifade etti.

Özdağ ile protokol: Kimse bu cümleye dikkat etmedi

Ayrıca gecede Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan protokol de masaya yatırıldı. Konui ile ilgili Akşener’in milletvekillerine, “Biz Kılıçdaroğlu'na genel yetki vermiştik. Kimse dikkat etmedi. Kemal Bey dedi ki ‘Bu iki kişinin namusuna emanet edildi’, kimse bu cümleye dikkat etmedi” dediği öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.