Özdağ, Bahçeli'nin milliyetçiliğini sığınmacılar üzerinden sorguladı: Size kaç lazım?

Özdağ, Bahçeli'nin milliyetçiliğini sığınmacılar üzerinden sorguladı: Size kaç lazım?
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli'nin "Türkiye’de koruma statüsünde bulunan sığınmacılar vardır, ve bunların sayıları 13 milyon diye açıklamak kuyruklu yalandır" sözlerine yanıt verdi.

EMİNE KAŞIKCI- Sığınmacıların konusu siyaset gündeminin önemli maddelerinden birini oluşturuyor.

Seçim sürecinde başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacı ve mülteciler konusu tartışılan konuların başında yer almış ve son zamanlarda yaşanan olaylar fitili iyice ateşlemişti.

Özdağ'a göre ise toplamda 13 milyon kayıtlı ve kayıtsız yabancı yaşıyor.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli göç sorununa değinerek bu konuyla ilgili hedef ve görüşlerinin iki cilt halinde 2018 yılında hazırlanmış, daha sonra da güncellenmiş AR-GE çalışmalar ile hayata geçirdiklerini söyledi.

Bahçeli herkesin susuyorken kendilerinin göç konusunda konuştuklarını belirtti.

Bahçeli, Türkiye’de mülteci veya göçmen değil, geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacıların var olduğunu ve bunların sayılarını 13 milyon diye açıklamak kuyruklu yalan olduğunu belirtti.

Bahçeli, düzensiz göç ile tavizsiz mücadele devam etmekte olduğunu kaydetti.

Özdağ'dan Bahçeli'ye tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Bahçeli'nin bu sözlerine yanıt verdi.

Özdağ, Bahçeli'nin milliyetçiliğini sığınmacılar üzerinden sorgulayarak tepki gösterdi.

"Erdoğan’ın sığınmacı ve kaçak politikasına Türk milliyetçisi olarak karşı çıkmanız için size kaç lazım?" diyen Özdağ sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

Matematikçiye sormuşlar. 2x2 kaç eder? 4 demiş. Fizikçiye sormuşlar. 2x2 kaç eder? 4.0 demiş. Jeologa sormuşlar. 2x2 kaç eder? Jeolog gülümsemiş “Size kaç lazım?” diye sormuş. Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak yok diyenlere sormak lazım.

Erdoğan’ın sığınmacı ve kaçak politikasına Türk milliyetçisi olarak karşı çıkmanız için size kaç lazım? Gelelim Türkiye’deki yabancıların sayısına. 5 milyon kayıtlı Suriyeli, 2 milyon kaçak Suriyeli, 2 milyonu aşan Afgan, 2 milyon Afrika ülkesinden insan ve 2 milyon İranlı, Iraklı, Paki, Rus, Ukraynalı vs. Toplam 13 milyon

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.