CHP’den gizli toplantıya sert tepki! “Genel merkezin haberi yok, etik değil”

CHP’den gizli toplantıya sert tepki! “Genel merkezin haberi yok, etik değil”
Gündeme bomba gibi düşen CHP’deki gizli toplantı ile ilgili partiden ilk açıklama geldi. Faik Öztrak gizli görüşmeye katılanlara sert yüklendi.

CHP’de gizli toplantı şoku yaşanıyor. Ekrem İmamoğlu ve aralarında Engin Altay, Gökhan Günaydın gibi bazı partililerin Zoom üzerinden yaptığı görüşmenin yankıları sürüyor. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun konuya dair fikirlerini belirtmesinin ardından bir açıklama da parti sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Görüşmenin hemen ardından parti sözcüsü Faik Öztrak basın mensuplarının karşısına geçerek çeşitli açıklamalarda bulundu. Öztrak bugün gündeme düşen gizli videolu görüşmeye dair fikirlerini de belirtti.

Toplantıdan genel merkezin haberi olmadığını açıklayan Öztrak, görüşmeyi doğru bulmadığını dile getirdi. Toplantının parti geleneklerine de uymadığını söyleyen Öztrak, etik olmayan bu görüşme üzerinden CHP’nin yıpratılmasının da doğru olmadığını ifade etti.

İşte CHP sözcüsü Faik Öztrak’ın konuya ilişkin söyledikleri: "Millet zulüm altıdayken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu. Partimizin yönetimi 100 yıllık partimizi limana yanaştırmaya kararlıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısında, ekonomideki gelişmelere ve zamlara karşı çıkmak amacıyla almış oldukları ve bundan sonra alacakları tedbirleri gözden geçirdiklerini söyledi. Öztrak, "Bildiğiniz gibi 81 il başkanımız bu zamları protesto etti. Basın toplantılarıyla bu zamlara karşı çıktık. Ayrıca "Mutfaklar yanarken milletimize kemer sıktıranlar saraylarında sefa sürerken, millet iradesinin tecelligahı TBMM tatil yapmamalı" dedik. Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırma kararını da almıştık. Bundan sonra da zamma, zulme karşı çıkmayı sürdüreceğiz. Milletimizin sesi olmaya, bu gidişe dur demeye devam edeceğiz. Ayrıca bugünkü toplantımızda pazartesi günü eksik kalan bazı illerimize ve ilçelerimize de atamalar yaptık" dedi.

'CHP, GEMİSİNİ LİMANA HASARSIZ YANAŞTIRMAYA KARARLI'

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, bir gazetecinin, "CHP'de değişiklik tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partinin ileri gelen isimleriyle internet üzerinden toplantı düzenledi. Bu toplantının görüntüsü de sızdırıldı. Toplantıya ilişkin görüşlerinizi alabilir miyiz? Genel merkezin bu toplantıya bakışı nedir? Genel merkezin bu toplantıdan haberi var mıydı?" sorusuna, şöyle yanıt verdi:

"Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam, zulüm altında inlerken "Zoom" konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya "evet" diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin Genel Başkanı ve MYK, yüz yıllık CHP, gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır. Bunu da yapacaktır. Bir de "Genel merkezin haberi var mıydı?" şeklinde bir soru vardı; hayır haberimiz yoktu."

CHP PM toplanıyor

Öte yandan CHP, pazar günü saat 13.00'te Parti Meclisi'ni toplama kararı aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.