Mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrağı açan öğrenciye soruşturma

Mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrağı açan öğrenciye soruşturma
Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün mezuniyet töreninde sahneden inerken gökkuşağı bayrağı açan öğrenci hakkında soruşturma açıldı.

Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün mezuniyet töreninde bir öğrenci sahneden inerken gökkuşağı bayrağı açtı.

Uşak Üniversitesi, sosyal medyada da çok konuşulan bu görüntülere ilişkin açıklama yayınladı ve “söz konusu şahsi davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır” dedi.

Öğrenciye Soruşturma Başlatıldı

Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün 17 Temmuz’da gerçekleştirilen mezuniyet töreninde bir öğrencinin gökkuşağı bayrağı açması sosyal medyada da çok konuşuldu. Olay üzerine açıklama yapan Uşak Üniversitesi, gökkuşağı bayrağı için “LGBT paçavrası” dedi, olayın şahsi bir davranış olduğunu belirtti.

whatsapp-gorsel-2023-07-19-saat-15-07-40.jpg

İşte o açıklama:

Üniversitenin "Basın Danışmanlığı" imzasıyla Twitter’dan yaptığı açıklama ise şöyle:

“Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden birisi kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla ani bir hamle ile açmıştır.

Üniversitemiz yönetim birimlerinin bu şahsi eylemi tasvip etmesi ve desteklemesi imkansızdır. Söz konusu şahsi davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bayrağı açan öğrenci: Ailem yanımda

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan öğrenci, “Bayrak açtığımda da hem o an hem de sonrasında nefretin hedefi olacağımı tahmin ediyordum. Hatta bu yüzden avukatımla birlikte gittim mezuniyet törenine. Törende beklediğim müdahale geç bile kaldı, güvenlik görevlilerinin hiç hazırlığı yokmuş böyle bir şeye… Ailem üzerinden bana yüklenmeye çalışıyorlar, ama güvenlikler bana müdahale etmeye kalktığında güvenlik birimlerinin şiddetini engelleyen annem ve babamdı. Sosyal medyada ‘Babasına yazık’ gibi şeyler yazıyorlar, bilmelerini isterim ki izledikleri videoyu çeken babamdı.” Açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.