Zamların ardı arkası kesilmiyor! Bu iki kalemde yüksek oranlı artışlar geliyor!

Zamların ardı arkası kesilmiyor! Bu iki kalemde yüksek oranlı artışlar geliyor!
ÖTV ve KDV’lerde yapılan zam geçişinin ardından farklı kalemlerde de vergi artışlarına gidilmesi bekleniyor.

TBMM’de kabul ederek yürürlüğe giren ek bütçe düzenlemeleri ile pek çok farklı tüketim ürününde dev zamlar uygulanmıştı. Özellikle akaryakıt ücretleri ÖTV zammından en çok etkilenen ürünler arasında yer almıştı. Ancak son gelen bilgilere göre bu zamlar son değil! Yeni gider kalemlerinde de farklı vergi gruplarında artış yapılması bekleniyor.

Ekonomim’in haberine göre, ÖTV zammının ardından Özel İletişim Vergisi ve konaklama vergisi kalemlerinde de zam yapılacağı söyleniyor. Bütçede bekletilerin henüz karşılanmadığı dile getirilirken yapılacak ek vergi zamları ile açığın kapatılması öngörülüyor.

Buna göre, Ocak-Haziran döneminden iki kat daha fazla gelir beklentisi olan Özel İletişim Vergisi’nde vergi zammına gidilebileceği ifade ediliyor.

Ayrıca konaklama vergisinde de benzer durum geçerli. Bütçe beklentilerini karşılaması açısından yılın ikinci döneminde konaklama vergisinde artış uygulanabileceği söyleniyor.

ÖTV’de durum ne?

Vatandaşın belini büken ÖTV zamlarında da beklentilerin çok altında bir tahsilat gerçekleşmiş durumda. ÖTV’de hedeflerin tutması için yılın ikinci döneminde yüzde 40 daha fazla tahsilat yapılması gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.