Özgür Demirtaş açıkladı: Yüzyılın rekoru geliyor…

Özgür Demirtaş açıkladı: Yüzyılın rekoru geliyor…
Ünlü finans uzmanı Özgür Demirtaş, Türkiye’yi önümüzdeki günlerde bekleyen asıl tehlikeye dikkat çekti.

Ekonomide yaşanan gelişmeler milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Artan KDV ve ÖTV oranları, peş peşe gelen zamlar ve artan enflasyon karşısında çaresin olan vatandaşa bir kötü haber daha geldi. Özgür Demirtaş beklentisini “yüzyılın rekoru” sözleriyle tanımladı.

Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, temmuz ayı enflasyon rakamlarına dikkat çekti. Rakamların TÜİK tarafından açıklansa dahi rekor kıracağını ifade eden Demirtaş, “Yüzyılın rekorunu göreceksiniz” dedi.

Peş peşe konuya dair paylaşımlar yapan Demirtaş, faiz artırımına ilişkin sert değerlendirmelerde de bulundu. İşte Özgür Demirtaş’ın kısa sürede büyük ses getiren o mesajları…

“Uyardım ama dinleyen olmadı”

İlk mesajında enflasyon rakamlarına değinen Demirtaş şunları yazdı: “Temmuz ayı enflasyonu TÜİK tarafından açıklansa bile Rekor olacak. Enflasyon acısı herkesi yakacak. Milyon kez uyardım. Yıllarca uyardım. Bunların olacağını söyledim. Ama dinleyen olmadı…”

“Gün gelir çatır çatır ödersin”

Paylaşımlarına devam eden Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz politikasını ise şu sözlerle eleştirdi: “Neymiş? Popülizm uğruna FAİZLERİ enflasyon altına indirip aylarca orada tutarsan: Bedelini gün gelir ÇATIR ÇATIR ödermişsin… N’oldu?”

“Yüzyılın rekorunu göreceksiniz”

Demirtaş son olarak geleceğe dair öngörüde bulunarak rekor beklentisini yineledi: “Temmuz ayı enflasyonu açıklandığında Yüzyılın rekorunu göreceksiniz. Yazın Kenara …”

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.