MTV ödemelerinde son gün ne zaman? MTV nasıl ödenir

MTV ödemelerinde son gün ne zaman? MTV nasıl ödenir
Milyonlarca araç sahibinin ödemekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi için son günler. Peki MTV ödemelerinde son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi nasıl ödenir? İşte detaylar...

Her yıl iki dönemde ödemesi gerçekleştirilen MTV için sayılı günler kaldı. Milyonlarca kişinin araçlarını tescil ettirmek adına ödemek istediği vergi kalemi için araştırmalar sürüyor. Araçların motor güçleri ve yaşlarına göre kategorilendirilen vergiler ocak ve temmuz ayında alınıyor. Ödemeler birçok yöntemle yapılabiliyor.

2019 MTV ücretleri kaç lira?
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni MTV oranları için yeniden değerleme oranı yüzde 15,9 olarak belirlendi. Buna göre, 31 Aralık 2017'den önce kayıt ve tescil edilen otomobil veya arazi araçları arasında 1300 cc ve altında motor silindir hacmi olan ve 1-3 yaşındakiler için 861 lira, 4-6 yaşındakiler için 600 lira, 7-11 yaşındakiler için 336 lira, 12-15 yaşındakiler için 255 lira, 16 ve üzerindekiler için de 90 lira MTV ödenecek. 1 Ocak 2018'den itibaren tescil edilen araçlar için MTV, mevcut vergilendirme ölçütlerine "taşıt değeri" de eklenerek uygulanıyor. MTV hesaplama işlemleri yaparken, araç yaşı, araç modeli, araç silindir hacmi ve araç tip bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. 

MTV ÖDEMELERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?
Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri 1. taksit için artık son günler. İlk taksit ödemeleri 31 Ocak günü sona erecek.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) interet sitesi https://ivd.gib.gov.tr üzerinden online olarak,
Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,
Anlaşmalı bankalardan,
GİB mobil uygulamarı üzerinden yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.