Sanayicilere yönelik 1.2 milyar liralık destek programı devrede

Sanayicilere yönelik 1.2 milyar liralık destek programı devrede
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sanayicilere yönelik 1.2 milyar liralık yeni destek programını devreye soktuklarını söyledi.

Bu sene açılacak tüm TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığında (TEYDEB) çağrıları aracılığıyla hayata geçirilecek projelere üç yılda 1,2 milyar TL kullandıracaklarını belirten Varank, “TEYDEB 2.0 kapsamında cari açığı azaltacak veya katma değeri yüksek ürün, süreç ve teknoloji geliştirme projelerini destekleyeceğiz" dedi. 

200 milyon TL bütçe ayrıldı

TEYDEB kuruluşundan 2017 yılına kadar 23 yılda yaklaşık 10 bin proje için toplam 8.3 milyar lira destek sağladığı ve bu desteklerle 15 milyar liralık Ar-Ge hacmi oluşturulduğunun altını çizen Varank, “1 Ağustos itibariyle açılan SADE kapsamında açılan çağrıya başvuracak projeler için 200 milyon TL bütçe ayrıldı. Yıl sonuna kadar sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni çağrılar açacağız" şeklinde konuştu. 

Her türlü desteği vermeye hazırız

Mustafa Varank Türkiye'de yaygın olarak kullanılan ürün ve teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesine destek vereceklerini vurgulayarak, “Bu yeni destek programının, cari açığın azaltılması başta olmak üzere yüksek katma değerli ürünlerin üretimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Buradan bütün sanayicilerimize, girişimcilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni fikri olanlar ve yeni ürün geliştirmek isteyenlere her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.