Türkiye İş Bankası kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılır? Bankaya gitmeden borç erteleme

Türkiye İş Bankası kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılır? Bankaya gitmeden borç erteleme
Corona virüsü salgını nedeniyle özellikle 65 ve üstündeki yaşındaki vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarının yanısıra evde kal çağrıları da bankalara kararlar aldırdı. İş Bankası da kredi ve kredi kartı borcu ertelemesine imkan tanıyan uygulamaya gitti. Peki Türkiye İş Bankası kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılır? Bankaya gitmeden borç erteleme adımları haberimizde yer alıyor.

Milyonlarca banka müşterisi bulunan ülkemizde bankalar da corona virüsü önlemleri kapsamında birçok tedbir almıştı. Mesai saatleri esnekleştirilen banka çalışanlarının yanısıra müşterilerin de şubelere gelmeden işlem yapmalarına imkan tanıyan ve birçok konuda yol gösterici uygulama devreye sokuldu. Onlardan biri de kredi ve kredi kartı borcu erteleme. Peki Türkiye İş Bankası kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Türkiye İş Bankası kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılır?
Eğer İş Bankası müşterisiyseniz öncelikle telefonunuza İşCep uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Android veya IOS işletim sistemli telefonunuza yüklemenizin ardından uygulamaya şahsınıza tahsis edilen bilgilerle İşCep'e giriş sağlamanız gerekiyor. Karşınıza çıkan menüden kampanyalar sekmesine tıklayarak kredi/kredi kartı borcu erteleme ekranına ulaşabilirsiniz.
 

TÜRKİYE İŞ BANKASI DESTEK PAKETİ

İş Bankası, salgının ülkemizde görülmesinin hemen ardından, bankacılık işlemlerini şube dışı kanallardan (İşCep, Maximum Mobil, İnternet Şube, Bankamatik vb.) yapmaları için müşterilerini yönlendirdi. Banka, Bankamatiklerden günlük nakit çekme limitini kart ile 5.000 TL, İşCep’ten karekod ile 3.000 TL olmak üzere toplam 8.000 TL’ye yükselttiğini duyurdu. Müşteriler, diğer banka ATM’lerinde de İş Bankası kartıyla günlük 5.000 TL’ye kadar ücretsiz nakit çekebiliyor.

Bankamatik cihazlarının da düzenli olarak dezenfekte edildiğini açıklayan Banka, kart şifresi tuşlanmasına gerek kalmadan Maximum Mobil ile veya temassız özellikli İş Bankası kartlarıyla yapılan ödeme işlemlerinin üst limitini de 250 TL’ye çıkarttı.

Bankadan yapılan açıklamada, hesap açma işlemlerinin şubeye gitmeye gerek kalmadan İşCep uygulaması ile yapılabildiği hatırlatıldı. “Anında müşteri olma” hizmeti sayesinde İşCep uygulamasını indiren kullanıcılar, arzu etmeleri halinde görüntülü görüşme hizmeti de alarak başvurularını bulundukları yerden yapabiliyor.

Alınan tedbirler kapsamında ayrıca, yoğunluk yaşanan şubelerde müşteriler, belirli bir sırayla içeri alınmaya başlandı. Şubelerde verilen hizmet sırasında çalışanların kendi aralarında ve müşterilerle 1-1,5 metrelik güvenli mesafelerin korunmasına özen gösterilirken; Banka, alışveriş merkezleri, havalimanı, hastaneler ve kurum içi şubelerinin tedbiren geçici olarak hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Banka, emekli promosyon taahhüdü sona ermiş emekli maaş hak sahiplerinin mevcut taahhütlerinin otomatik olarak yenilendiğini de duyurdu. 30 Haziran 2020 tarihine kadar taahhüdü sona erecek olan emekli maaş müşterilerinin taahhütlerinin de mevcut taahhütlerinin sona ermesini takiben yine otomatik olarak yenileneceği belirtildi.

Emekli maaşını İş Bankası’na taşımak isteyen emeklilerin de aynı şekilde şubeye gitmelerine gerek kalmadan İşCep uygulaması aracılığı ile maaş taşıma, taahhüt verme işlemlerini yapabildikleri ve promosyon tutarlarının hesaplarına yatırılabildiği bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.