Yeni yılın ilk şikayetleri!

Yeni yılın ilk şikayetleri!
Şikayetvar, 2020’ye veda ettiğimiz yılbaşı gecesinde, 2021'nin ilk şikayetlerini derledi. Yeni yılın ilk bir saatinde gelen şikayetleri mercek altına alan Şikayetvar verilerine göre, gelen şikayetlerin geneli bu özel gece üzerinden şekilleniyor. Kimi kullanıcılar pişmeyen bulgurdan, gelmeyen hindi siparişinden, kaçırdığı uçaktan şikayetçi olurken; bazıları da yılbaşı gecesi kesilen elektrikten, bayat satılan çikolatadan, yayından kaldırılan diziden şikayetçiydi

Şikayetvar, 2021’in ilk saatlerinde en çok şikayet edilen konuları inceledi. 1 Ocak 2021’de 00.00 ve 01.00 saatlerinin baz alındığı çalışmada, Şikayetvar platformuna 200’e yakın şikayet ulaştı. E-ticaret, pazaryeri siteleri, kargo sektörlerinde şikayetler yoğunlaşırken hediye siteleri, banka, gıda gibi alanlarda da tüketiciler yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Yakıştı mı size!

Şikayetvar'dan alınan verilere göre şikayetler şu şekilde sıralandı: "Yıllardır eşimin çalıştığı firmadan yılda birkaç kez erzak verilir. Asla pişmediği hatta ziyan olduğu için? Çünkü suya koyduğumuz an kabuğundan ayrılıyor ya da ikiye bölünüyor yarısı orada çöpe gidiyor kalanını pişirmek isterken bir kısmı eziliyor, bir kısmı diri kalıyor, 1 kg fasulye den 250 gr kullanılıyor sadece. Şikayetleri okudum 2015 yılına ait şikayette bile aynı sorun ve ona rağmen hiçbir şey değişmemiş olması yakışmıyor bu markaya." Bir diğer şikayette ise "Harikulade bir diziyi, yayından kaldırdınız reyting uğruna. Kaçtır hep aynı şeyi yapıyorsunuz, yakıştı mı sizin gibi bir kanala?" denildi.

Uçağımı kaçırdım!

Uçağını kaçıran bir vatandaş ise "Ankara-Antalya uçağına binmek için saat 20:10 da kapıya gittim ama kapanmıştı ne bir anons ne de isim okuma yoktu. O yüzden uçağımı kaçırdım yeni yılımı dışarıda geçirdim. Çalışanlarına söylediğim halde yardımcı olmadılar. Bilet parasının tarafıma ödenmesini istiyorum" talebinde bulundu. Başka bir vatandaş da "Pandemi dönemi annem babam evde, dışarı çıkamıyor. Annem normalde de çıkmaz zaten. Ama kargocular gelince kimseyi bulamıyor. Üstelik dağıtımı çıktı mesajı ve bulamadık mesajı aynı anda geliyor" şikayetinde bulundu.

SİPARİŞ VERDİĞİM HİNDİ GELMEDİ

Bir vatandaşın ise hindi isyanı dikkat çekti. "Yılbaşı akşamı için günler öncesinde hindi siparişi verdim. Dün arayıp tekrar siparişimi teyit ettim. Fakat bu akşam hindi sizlere ömür ve gelmedi" diyen Vatandaş, "Başka bir siparişi getiren firma çalışanına merkezlerini aratıp sordum saat 19:30'da siparişimin yola çıktığını yolda olduğunu söylediler tekrar. Ama maalesef gelmedi. Telefonlarını aradım kaç sefer. Hatta 1.30 saat dayanıp bana sıra gelmesini bekledim ama telefon bekleyenler arasında 1. sıradasınız sonrası kesildi. Yani o kadar saat boşuna beklemişim. 73 yaşında annem ve babam ayrıca 16 yaşında oğlumla güzel bir akşam hayal ederken stres ve sinirle geçirmemi sağladıklar. Sinirden ağlayarak bir yeni yıl kutlattılar. Ayrıca aç kalmamız cabası. Eğer altyapınız kaldırmayacaksa bu kadar sipariş almayacaksınız. Büyük ihtimal mağdur ettikleri tek kişi ben değilim çünkü telefondaki bekleme sırası 100 küsurla başlıyordu" ifadelerini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.