İbrahim Kalın'dan 'İktidar İmralı ile görüştü' iddiasına ilk yanıt

İbrahim Kalın'dan 'İktidar İmralı ile görüştü' iddiasına ilk yanıt
İktidarın terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Kalın'dan yanıt geldi. Kalın, "Açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" diye konuştu.

EMİNE KAŞIKCI- 'İktidarın İmralı'ya heyet gönderdiği' ve 'terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü' iddiası gündeme geldi.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan’a heyet gönderdiği iddiasını alıntılayarak yanıt vermişti: 

“Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi ‘terörle’ iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu iki yüzlülüğün takdirini size bırakıyorum.”

Söz konusu iddiayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Kalın yanıt vererek böyle bir görüşme söz konusu olmadığını ifade etti. 

 Kalın "Açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.