Gençlerimize dikkat edelim

Gençlerin büyük bir bölümü mutsuz, umutsuz, bir çıkar yol arayışında. Maddi imkanı ve çevresi olan gençler kendini Avrupa’ya atma hayaliyle yaşarken, bu imkânlara sahip olmayanlar ise çalışarak bir ev veya bir araba alamayacağını bildiği ve bunu hayal dahi edemediği için kısa ve kolay yollardan para kazanma arayışında. Türkiye’de gençlerin bu umutsuzluğunun ve tükenmişliğinin acısını da her anlamda anne ve babaları yaşıyor.

Bir süredir ofisimize birbiriyle ilgisi olmayan çok sayıda genç gelerek, bize danışıyorlar. Nedense hepsinin danıştığı konu aynı: “Abi hakkımda dolandırıcılıktan dava açtılar.”

Aynı konuda, sürekli olarak, birbirini tanımayan gençlerin gelmesi sebebiyle, bu hususu araştırma ihtiyacı hissettim.

Bu gençler, mahalleden tanıdıkları ağabeyleri tarafından, ekonomik açıdan sorunları olması da fırsat bilinerek, kullanılıyorlar. Nasıl mı? Bu sözde ağabeyleri, gençlerimize, herhangi bir bankada hesap açması ve o hesaba ait banka kartını kendisine vermesi karşılığında, gençlere 20.000-TL civarı ödeme yapıyorlar. Tabii bu durumda olacakları bilmeyen ve tahmin de edemeyen gençlerimiz, büyük bir sevinçle bu işlemleri yapıyor.

Peki ya sonra? Bu gençlerimiz adına açılmış hesaplarla, internet üzerinden çok sayıda insan dolandırılıyor ve tabii “çok çalışkan” savcılığımız, olayın detayına dahi girmeden, herhangi bir kişinin kendine ait banka hesabı üzerinden dolandırıcılık yapmayacağını gözetmeden, bu gençlerimiz hakkında dava açıyor, ceza verilmesini istiyor. Yine en az savcılığımız kadar “çalışkan” hakimlerimiz ise gençlerimize hapis cezası veriyor. Yani parayı uyanık dolandırıcılar götürürken, gariban gençler yalnızca karnını doyurup, eve katkı sağlamak isterken, yıllarını cezaevinde geçirmek zorunda kalarak, harcanıyorlar.

Şükürler olsun ki, memleketimiz, gayrimeşru konularda dünyayı kıskandıracak seviyelere gelmiş, dünya çapında uyuşturucu tacirleri, kiralık katiller, dolandırıcılar yetiştirmiştir. Hatta yetiştirmeye devam etmekte, sayıları hızla artmaktadır. Gerek Güney Amerika, gerekse Büyük Ortadoğu ve Afrika mafyaları, elemanlarını, bilgi, görgü ve deneyimleri artsın diye eğitim için ülkemize yollamaktadır. Evet, dünya, belki de özellikle Almanya (!), bizleri bu konuda da kıskanmaktadır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cemal Karal Arşivi