Emniyet: Saldırı değil, hırsız kovalaması

Emniyet: Saldırı değil, hırsız kovalaması
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu failin yakalandığını duyururken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada olayın bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimini engellemek adına, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

EDİTÖR: EMİNE KAŞIKCI- Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın silahından çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti.

Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenleyen kişinin yakalandığını duyurdu. Soylu yaptığı paylaşımda "Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz." dedi.

Hatay'da bulunan Soylu, İYİ Parti'ye yapılan silahlı saldırıya ilişkin basın mensuplarının sorularına cevap verdi. 

Soylu, "Karşı tarafta bir inşaat var 3-4 gündür hırsızlar dadanmış. İnşaat yerinde bekleyen görevli, hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış. İlgili partinin iki güvenlik görevlisi bunu duymamışlar. Ne olduğuyla ilgili açıklama yapmadan önce bunu devlete bırakmaları lazım. Bundan siyasal bir malzeme çıkarmamamak gerekiyor. Bu doğru değil. Olayın neden kaynaklı olduğunu bilmiyorsunuz. Durup dururken, Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorsunuz. Olay sonrasında bambaşka çıkıyor" dedi.

Emniyet: Saldırı değil, hırsız kovalaması

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Olayın, saldırı değil, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimini engellemek adına, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği belirtildi.
 
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır" denildi. Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E.'nin de gözaltında olduğu belirtildi.  

Akşener'den açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, silahlı saldırının gerçekleştiği İstanbul İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

Akşener'in temel atma törenlerine ilişkin tepki göstermiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 29 Mart’taki ortak yayında Akşener’in eleştirisine yanıt vererek "Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere maalesef kafanı çarpıyorsun, dikkat beni kendinle uğraştırma” şeklinde tehdid etmişti. 

Bunun üzerine bu haberi Twitter hesabından alıntılayan Akşener, “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir” şeklinde karşılık vermişti.

Yaşanan bu tehdit ve beraberinde gelen saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolü olup olmadığı tartışmalarını beraberinde getirdi. Muhalefet cephesinde tehdidlerin sonucu olarak yaşandığı vurgusu yapılırken iktidar cephesinde ise saldırıyı kınayan söylemle birlikte Erdoğan'ın bu konuda suçlandığı ve söylemlerin sorumsuz, provokatif bir yaklaşım olduğu belirtildi.

Akşener: Korkmuyorum Recep Bey

"Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey."

Akşener, “Seçime 1,5 ay kala ve Sayın Cumhurbaşkanı demem ama Cumhurbaşkanı böyle olmaz, Recep Bey’in tehdidi ile partimiz kurşunlanmıştır. Daha önce dedi ki bana bunlar iyi günlerin, linçe uğradım, evim basıldı, bu defa beni kendinle uğraştırma dedi; partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerinden kurşunlandı." dedi.

Kılıçdaroğlu: Meral Hanımı böyle korkutamazsınız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı. "Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız." diyen Kılıçdaroğlu, faillerin derhal yakalanması ve yargı önüne çıkarılmasını beklediğini söyledi. 

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı." derken olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmalarının sürdüğünü belirtti.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise, "2023 Türkiye'sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, "beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız." sözleriyle olaya tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.