100. yıla sarı lacivert kutlama

100. yıla sarı lacivert kutlama
Büyükçekmece Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladı.

Büyükçekmece Subay Orduevi’nde gerçekleşen organizasyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Büyükçekmece Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Küçük’ün açılış konuşması ile başladı.

Renkli ve yoğun katılım oldu

Dernek Genel Sekreteri Fatih İnan’ın sunuculuğunu yaptığı geceye yoğun katılım ve ilgi vardı.

Geceye; Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Turna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Ümit Genez, İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dinçay, Ünlü Fenerbahçeli İş İnsanı Sadettin Saran, Ressam Bedri Baykal, Tarihçi Yazar Sinan Maden, DJ Cem Arslan, İyi Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Nejat Durmuş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

whatsapp-gorsel-2023-10-29-saat-12-17-20-1d4530dd.jpg

Gecede Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç’un gönderdiği mektubun okunmasının ardından Büyükçekmece Fenerbahçeli İş İnsanları Derneğimiz tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen hazırlanan video barkovizyonla ekranlara getirildi. Büyük beğeni toplayan ve ayakta alkışlanan video gösteriminin ardından katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Saran büyük destek oluyor

Derneğe maddi manevi destekleri olan Sadettin Saran da gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Hepinizin bildiği gibi Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camiasıdır. Ben eski bir milli sporcu olarak birçok şeyi net biliyorum. Basketbolda, EuroLig'te en güçlü adaylardan biriyiz ve bu konudaki en iyi takımız. Fenerbahçeli yöneticilerimiz çok güzel bir tüzük kongresi gerçekleştirdi. Orada da bildiğiniz gibi stadımıza Atatürk ismini koyma kararı aldık. Dolayısıyla yüzüncü yılda, cumhuriyetimizin yüzüncü yılında şampiyonluk en çok bize yakışır, en çok Fenerbahçe'ye yakışır. Her branşta onun için şampiyonluğa adayız. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Atatürk, yaşasın Fenerbahçe.

Fenerbahçe ciddi bir Kuvayi Milliye gücü olmuş

Ünlü tarihçi Sinan Meydan da gecede yaptığı konuşmada fazla bilinmeyen çok önemli bilgileri davetliler ile paylaştı:

Meydan konuşmasında şunlara yer verdi:

Fenerbahçe'yle ilgili futbolla ilgili bazı belgeler gördüm. 2000'li yılların başında. Bir Fenerbahçeli olarak o belgeler beni çok etkiledi. Mesela onlardan bir tanesinde İngilizler İstanbul'u işgal ettiğinde Türk takımlarıyla maç yapmak istiyorlar. Bunların içinde Galatasaray var, Beşiktaş var, Fenerbahçe var başka başka takımları var. 1918'de bile futbol var Türkiye'de. Tabii maçla ilgili belgeleri görünce dikkatimi çekti ve biraz eşeledim meseleyi. Futbol takımlarının işgal kuvvetleriyle maçlar yaptığını ve o maçların büyük bir bölümünü kazandığını gördüm. İşgal takımlarına kuvvetlerine karşı kazandılar. Biraz daha eşeledim ve şunu gördüm Fenerbahçe ve diğer takımlar ama Fenerbahçe burada lokomatif bir Kuveyi Milliye gücü olmuş. Bir futbol takımı Kuvayi Milliye gücü olmuş bunun dünyada başka bir örneği yok. İstanbul'da işgal kuvveti takımlarını yenerek halkın moralini yükseltmişler, ikincisi de bir şeyi daha başarmış İstanbul'dan İzmit'e silah kaçırmış, adam kaçırmış. Fenerbahçe'nin bulunduğu yer stratejik bir yer. İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan bir yer. Dolayısıyla kulübümüzün kuruluşta doğrudan bir katkısı var.

Bakın Mustafa Kemal Atatürk, onu saygıyla ve rahmetle analım. Büyük Taarruz'dan önce savaş planlarını İngilizlerden gizlemek istiyor. Çünkü İngilizlerin istihbarat teşkilatları var ve topladıkları bilgileri hemen krala ulaştırıyorlar. Mustafa Kemal Paşa istihbaratı atlatabilmek ne yapmış; Akşehir'de bir maç ayarlamış. Ordu takımları arasında. Akşehir'deki maçı izleme bahanesiyle Akşehir'e gidip, Ankara'dan ayrılıyor. Ve Büyük Taarruz'un savaş planlarını stratejilerini bir maçın gölgesinde arkadaşlarına anlatır. Yani futbol cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli bir yer tutuyor. Yine Akşehir'deki ordu takımlarının mücadelesinde Fenerbahçe'den de iki oyuncu oradaydı. Şimdi cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Fenerbahçe'mizi şampiyon olarka görmek istiyoruz, en büyük dileğimiz bu.

Gece pasta kesimi ile son buldu

Ünlü Dj. Cem Arslan’ın sunumu ile yapılan açık artırmada, tüm futbolcuların imzaladığı formayı İş İnsanı Erdal Güngör 30 bin lira ile sahiplendi. Sadece 1907 adet basılan Fenerbahçe pulu ise üç arkadaş 21 bin liraya sahiplendi. 100. yıl pastasının da kesildiği gece canlı müzik ve Fenerbahçe marşları ile sona erdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.