2020 Parçalı ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi| Parçalı ay tutulması nedir?

2020 Parçalı ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi| Parçalı ay tutulması nedir?
İlk iki parçalı Ay tutulmasının aksine ülkemizden görülemeyecek bu tutulma; Afrika’nın büyük bölümü, Avrupa’nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu’ndan gözlenebilecek. Ay tutulması 5 Temmuz 2020’de genel zaman ile 03.04-05.55 saatleri arasında gerçekleşecek.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

PARÇALI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay diskinin bir kısmının yere ait kısmi gölge konisinin (Penumbra) içine girmesiyle oluşan parçalı ay tutulması, çıplak gözle görülebilen bir gök olayıdır. Ay parçalı gölge konisine gireceğinden dolayı parlaklığında azalma hissedilmemiştir.

BURÇLARA ETKİLERİ

Parçalı ay tutulmasının yükselen burcu ise; Oğlak. Bundan dolayı akılcı ve kontrollü yaklaşım, sorumlu davranışlar bu dönem daha da önemlidir. Bu tutulmadan en çok etkilenecek burçlar; İkizler, Yay, Koç, Balık, Akrep ve Başak burcunun ilk on gününde doğanlar olacak. 

İkinci dereceden etki alacaklar ise; Yengeç ve Oğlak burcunun ilk 15 gününde doğanlar…

Merakla beklenen parçalı ay tutulması, ayın her zaman olduğundan çok daha farklı bir görünüm vermesine sebep olurken bu tip olaylar gökyüzünde bir görsel şölen yaşanıyor. 

PARÇALI AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Ay tutulması 5 Temmuz 2020’de genel zaman ile 03.04-05.55 saatleri arasında gerçekleşecek. İlk iki parçalı Ay tutulmasının aksine ülkemizden görülemeyecek bu tutulma; Afrika’nın büyük bölümü, Avrupa’nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu’ndan gözlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.