26 Şubat Çarşamba - 27 Şubat Perşembe İdlib şehitleri kimdir? İsimleri ve memleketleri

26 Şubat Çarşamba - 27 Şubat Perşembe İdlib şehitleri kimdir? İsimleri ve memleketleri
Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada İdlib'deki operasyonda iki askerin şehit düştüğünü, iki askerin de yaralandığını duyurdu. Peki 26 Şubat Çarşamba İdlib şehitleri kimdir? İsimleri ve memleketleri haberimizde yer alıyor.

İdlib bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, rejim güçlerine karşı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürüyor. Harekattan acı bir haber geldi ve şehit acısı yürekleri dağladı. İdlib'de iki asker şehit oldu, iki asker de yaralandı. Yapılan hava saldırısı sonucunda şehit olan askerlerin isimleri ve memleketleri merak edilerek araştırılıyor. İşte detaylar...
 


MSB'den açıklama yapıldı

MSB'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, bölgedeki rejim hedeflerinin derhal ateş altına alındığı ve alınmaya devam edildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi: "Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre, bir hava savunma füze sistemi, bir ZU-23 uçaksavar, bir tanksavar, üç tank, bir mühimmat aracı, iki iş makinesinin imha edildiği, üç tankın ele geçirildiği, 114 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

26 şubat çarşamba idlib şehitleri


Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Baykuş kimdir?

24 yaşında olan Şehit  Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş'un memleketi Kahramanmaraş'tır. Suriye'de gerçekleştirilen oeprasyon kapsamında İdlib'de bulunan ve dün şehit düşen askerin şehadet haberi Onikişubat ilçesi Hacı Mustafa Mahallesi'nde ikamet eden eşi Ayşe Baykuş'a, Dulkadiroğlu ilçesi Yeneşehir Mahallesi'ndeki ikamet eden baba Ali ve anne Zeynep Baykuş’a bildirildi. Şehidin naaşının yarın memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verilmesinin beklendiği aktarıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Baykuş kimdir?


Şehit Uzman Onbaşı Şükrü Elibol kimdir?

Samsun Valiliği tarafından Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin yaptığı saldırıda Samsunlu Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’un şehit olduğu duyuruldu. Samsun Valisi Osman Kaymak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu hemşehrimiz Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Şehit Uzman Onbaşı Şükrü Elibol kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.