Abdulkadir Selvi'den Özgür Özel'e 'ortak bildiri' eleştirisi: 'Bundan sonra şehit cenazelerine nasıl gidecek?'

Abdulkadir Selvi'den Özgür Özel'e 'ortak bildiri' eleştirisi: 'Bundan sonra şehit cenazelerine nasıl gidecek?'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'ye yönelik ortak bildiri konusunda "Manisa’daki şehit cenazesinde yuhalandı, protesto edildi. Peki Özgür Özel bundan sonra şehit cenazelerine nasıl gidecek?" dedi.

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Irak'ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili yayımladığı ortak bildiriye imza atmayan ve kendi bildirisini yayınlayan CHP Genel Başkanı Özgür'e yönelik tepkiler sürüyor.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Özel, "Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa, ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar. Erdoğan propaganda yapıyor, bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz" demiş ve yakın zamanda da Pençe-Kilit şehidi Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde hedef alınmıştı. 'Özgür dışarı' sloganları atan grup, daha sonra Özel'e saldırmak istedi. Polisin müdahalesiyle gerilim sonlanmıştı.

Son olarak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yazısında Özgür Özel'e bir takım eleştirilerde bulundu. Selvi, "PKK’ya PKK diyemeyen bir bildiri. Bu ayıp CHP’ye yeter. Bu ayıp Özgür Özel’e yeter." dedi. Manisa’daki şehit cenazesinde Özel'in protesto edildiğini hatırlatan Selvi, "Bundan sonra şehit cenazelerine nasıl gidecek? Fotoğrafını paylaştığı Manisalı şehidimiz Enes Budak’ın ailesinin yüzüne nasıl bakacak?" dedi.

Selvi'nin yazısından öne çıkanlar şöyle:

KANDİL KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEMİŞTİ

Bu kara leke CHP’nin siciline işlendi. Kılıçdaroğlu bunun mükafatını cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP desteğini sağlayarak aldı. Kandil’deki terör baronları Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yürüttü. Ama bu millet, Kılıçdaroğlu ile Kandil arasındaki bir işbirliğinden kuşkulandı. Kılıçdaroğlu seçilirse ülkeyi bunlara peşkeş çeker dedi, oy vermedi.

Kılıçdaroğlu seçimi büyük ölçüde PKK ile kurduğu ilişki yüzünden kazanamadı.

PKK’YA PKK DİYEMEDİLER

Ortak bildiriye imza atmayıp PKK’nın siyasi uzantısı ile aynı safta yer alan CHP, sonra kendisi bir bildiri yayınladı. 21 satır ve 205 kelimeden oluşan bildirinin tek bir yerinde dahi PKK terör örgütü geçmiyor. PKK’ya PKK diyemeyen bir bildiri. Bu ayıp CHP’ye yeter. Bu ayıp Özgür Özel’e yeter.

ŞEHİT CENAZESİNDE

Manisa’daki şehit cenazesinde yuhalandı, protesto edildi. Peki Özgür Özel bundan sonra şehit cenazelerine nasıl gidecek? Fotoğrafını paylaştığı Manisalı şehidimiz Enes Budak’ın ailesinin yüzüne nasıl bakacak?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.