Abdulkadir Selvi'ye göre Yeniden Refah'ı bekleyen tehlike: 'İntikam partisine dönüştü'

Abdulkadir Selvi'ye göre Yeniden Refah'ı bekleyen tehlike: 'İntikam partisine dönüştü'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "YRP sadece intikal almak isteyen eski AK Partililerin değil, aynı zamanda Erdoğan’la hesaplarını görmek isteyen FETÖ’cülerin de ‘Truva atı’na dönüşmüş durumda" dedi.

31 Mart'ta yapılacak seçimlerde herhangi bir ittifakın içerisinde olmayacaklarını duyuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarının gösterilmesi yönünde karar aldıklarını duyurmuştu.

Bununla birlikte başlayan ve sonrasında eski AK Partili bazı isimlerin Yeniden Refah Partisi'nde aday olmasıyla devam eden süreç iki parti arasındaki gerilimi yükseltti. Ayrıca MetroPOLL’ün Şubat araştırmasına göre AK Parti'nin oyları düşmesi ve Yeniden Refah'ın oylarının yükselmesi AK Parti'de Yeniden Refah kaygısını yükseltti.

Erdoğan Yeniden Refah'a yüklenmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde İsim vermeden Yeniden Refah Partisi'ni hedef almış ve "Eski teşkilat mensuplarını aday göstererek kendileri kazanmak değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Ancak hem bize kaybettirmeye çalışıp, çeşitli beyan ve imalarla gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz." demişti.

Erbakan DEM Parti örneğiyle yanıt vermişti

"Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" diyen Fatih Erbakan'da Erdoğan'a DEM Parti örneğiyle yanıt vermişti. Erbakan, DEM Parti'nin aday çıkarmasının da AK Parti'ye kazandıracağını belirterek demokrasi vurgusu yapmış ve seçime girme hakkı olan her partinin istediği seçim bölgesinden seçime girme hakkı olduğunu savunmuştu.

Abdulkadir Selvi'den FETÖ suçlaması

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Yeniden Refah'ı hedef alan söylemlerde bulundu. Yeniden Refah Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde doğru bir tercih yaptığını belirten Selvi, yerel seçimlerde ise kendisini yanlış yere konumlandırdığını yazdı. YRP'nin 'intikam partisine' dönüştüğünü iddia eden Selvi, siyasetteki tek misyonun AK Parti’ye kaybettirmeye dönüştüğünü savundu.

Selvi, ‘Yeniden Refah Partisi neye hizmet ediyor’ başlıklı yazısının ilgili devamında şunları kaydetti:

FETÖ YUVALANMIŞ

YRP sadece intikal almak isteyen eski AK Partililerin değil, aynı zamanda Erdoğan’la hesaplarını görmek isteyen FETÖ’cülerin de ‘Truva atı’na dönüşmüş durumda. Fatih Bey, bu FETÖ değil miydi 28 Şubat’ta televizyonlara çıkıp, merhum Erbakan’a Başbakanlıktan çekilmesi için çağrı yapan? Bu FETÖ değil miydi 28 Şubat’ta Erbakan Hoca’yı devirmek isteyenlerle işbirliği yapan? Televizyonlara çıkıp Erbakan’a, “Beceremediniz artık bırakın, çekilin” diyen?

ERBAKAN FETÖ’YLE MÜCADELE EDERDİ

Merhum Erbakan hayata olsaydı FETÖ’yle işbirliği mi yapardı, yoksa onlarla mücadele mi ederdi? Fetullah Gülen hayatı boyunca Erbakan’la mücadele etti. Bunun uğruna 28 Şubatçılarla bile işbirliği yaptı. Erbakan da bugün hayatta olsa FETÖ’yle mücadele ederdi. Peki Fatih Erbakan, FETÖ’cülerle işbirliği yaparsa bu doğru olur mu? Siz FETÖ’cülerin Erdoğan’la hesaplaşmasına niye alet oluyorsunuz? Fatih Bey unutmayın bunlar güçlendiğinde ilk olarak sizi devirirler.

Siyaset merhum Erbakan’ın deyimiyle bir “milli şuur” meselesidir. Önce şahıslar değil, dava gelir. Koltuk uğruna değil, dava uğruna siyaset yapılır.

ERBAKAN’IN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Fatih Bey, Erdoğan, merhum Erbakan’ın hayali olan, uğruna mücadele ettiği ne varsa gerçekleştirdi.

Merhum Erbakan, Ayasofya’ya vurulan zincirler kırılacak derdi, Ayasofya’ya vurulan zincirleri kırıp, Ayasofya’yı ibadete açan Erdoğan oldu. Siz de o açılışta bulunanlardan birisi oldunuz. Ayasofya’yı açtığı için mi bugün Erdoğan’ı kaybettirme partisi oldunuz?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.