Afyonkarahisar'da izdiham çıktı!

Afyonkarahisar'da izdiham çıktı!
Afyonkarahisar'da Muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen aşure dağıtımında vatandaşlar ellerini kazana sokarak adeta aşure kapmak için can atıyorlardı.

Afyonkarahisar'da gelenekselleşen "Kral Divani Kutlaması ve 40 Hatim Aşure Şifası" etkinlikleri çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 40 hatim 40 hafız tarafından okundu ve 40 hafız tarafından kazanda pişirilen aşureler, Sultan Divani'nin türbesinin bulunduğu Mevlevî Camisi başta olmak üzere şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlara ikram edildi.

afyonkarahisar-da-asure-dagitiminda-izdiham-cikti-5107-webp.webp

Aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar ili Mehteran ekibinin coşkulu konseri ile başladı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek etkinlikte yaptığı konuşmada, aşure geleneğinin yaklaşık 550 yıldır devam ettiğini vurgulayarak, bu önemli olayın gelenek ve kültürün yaşatılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Başkan Zeybek, sadece Mevlevi camisinde değil şehrin farklı noktalarında da aşure dağıtıldığını belirterek, bu yıl milli mücadelenin 100. yılı olması nedeniyle özel bir ricada bulunulduğunu söyledi. 100 bin bardak aşurenin halkın hizmetine sunulacağını açıklayan Başkan Zeybek, dağıtılan aşure bardaklarının herkese şifa olmasını diledi. Etkinliğe çok sayıda kişi katılım gösterdi.

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Aşure dağıtımı sırasında yaşanan organizasyon eksikliği ve izdiham sosyal medyada gündem yarattı.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.