Ahmet Ercan Gemlik depremini değerlendirdi: 'Bu deprem öncüdür'

Ahmet Ercan Gemlik depremini değerlendirdi: 'Bu deprem öncüdür'
Marmara Denizi'nde, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen art arda meydana gelen depreme ilişkin Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan açıklama geldi.

Marmara Denizi'nde, Gemlik Körfezi'nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa'nın yanı sıra çevre illerle İstanbul ve İzmir'den de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın merkez üssünü Bursa'nın Mudanya ilçesi açıklarında Gemlik Körfezi'nin 4,73 kilometre açığı olarak saptadığı deprem, saat 10.42'de oldu. Yerin 8,98 kilometre derinliğinde olan deprem, Bursa'nın yanı sıra çevre illerle İstanbul, İzmir ve Tekirdağ'da da hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar Bursa'da sokaklara çıktı.

3 DAKİKA SONRA 4.5 İLE SALLANDI

Marmara Denizi'nde, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra saat 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, depremlerde şu ana kadar olumsuz bir durumun tespit edilmediği kaydedildi.

Meydana gelen deprem sonrası deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan dikkat çeken açıklama geldi. Meydana gelen depremin öncü olduğunu kaydeden Ercan, "Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir." dedi.

Ercan, "10,42’ de Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu, Akyazı, İznik, Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka’da 5,4 km odak derinliğinden M5,1’lik deprem oluşturdu. Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür. Bu deprem öncüdür. Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.