Ahmet Ercan’dan Kuşadası Depremi yorumu

Ahmet Ercan’dan Kuşadası Depremi yorumu
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Ege Denizi’nde Kuşadası Körfezi’nde gece yarısı meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Dün gece bölgede büyük panik yaşanmasına neden olan 4 şiddetindeki depremi uzmanlar değerlendirerek çarpıcı yorumlarda bulundu. Bu isimlerden biri de Prof. Dr. Ahmet Ercan oldu.

Yıkım yaratacak deprem için büyüklük verdi

Kişisel Twitter hesabından depremin hemen ardından bir paylaşım yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuşadası için tahminde de bulundu. Bölgede 6,5 şiddetinden küçük depremlerin yıkım yaratmayacağını belirten Ercan, 4 şiddetindeki depremin 2020 yılında olan 6,9’luk Sisam - Kuşadası depreminin artçısı olduğunu da söyledi.

İşte Ahmet Ercan’ın dün gece büyük panik yaratan Kuşadası depremine dair düşüncelerini belirttiği o paylaşımlar:

“Sabah 02.49'da olan M4,2 büyüklüğündeki küçük deprem, Dilek göçüntülü Kırığı üzerinde oldu. Bu kırık batıda Dil Burnundan başlayıp, Güzelçamli, Davutlar, Ağaçlı, Söke'ye, doğuya doğru uzanıyor. Kuşadasında M6,5 olmadıkça yıkım yaratmaz.

“Sağlam yer, sağlam konut”

“Bu sabah olan M4,2 Kuşadası Körfezi depremi 2020’de olan M6,9’luk Sisam-Kuşadası depreminin artçısıdır. O nedenle yatın uyuyun. Sağlam yerde sağlam konutunuz olsun. Yazlıklar 2 katlı olduğundan çalkantıya(rezonansa) gelmedi, yıkımda olmadı.”

“Daha büyüğü olursa şaşırırım”

“Kuşadası körfezinde evimden 3 km batıda, 13 km derinde M4,2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.