Ahmet Hakan sıraladı: AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?

Ahmet Hakan sıraladı: AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan köşesinde AK Parti’nin olası adaylarını sıraladı.

Yerel seçimlere kısa süre kala partilerinde adayları belirlenmeye başladı. CHP Parti Meclisi’nin yapılan toplantısında aldığı kararla ana muhalefet partisinin 4 büyükşehir, 6 il ve 217 beldede göstereceği belediye başkan adayları belirlenmiş ve buna göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday gösterilmişti.

AK Parti'de ise birçok isim aday olarak gündeme gelirken henüz belirlenen bir aday bulunabilmiş değil. İstanbul adayları arasında Esenler, Üsküdar ve Tuzla belediye başkanları Mehmet Tevfik Göksu, Hilmi Türkmen ve Şadi Yazıcı'nın adlarının sıklıkla geçtiği belirtilmiş ve son zamanlarda suç örgütlerine yaptığı operasyonlarla muhalefet partilerinin övgüsünü alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın isminin konuşulduğu iddia edilmişti. Son olarak ise İBB adaylığı için İstanbul’da AK Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un isminin kesinleştiği öne sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara için uygulayacağı yol haritası merak edilirken Erdoğan, aralık ayının sonuna doğru da büyükşehirler adaylarını açıklamaya başlayacaklarını söyledi.
Yaşanan gelişmelerin ardından Hürriyet’teki köşe yazısında Ahmet Hakan, İBB Başkan adaylığı için AK Parti’de öne çıkan isimleri üç başlık altında topladı.

Hakan “Vekillerden olacaksa: Adil Karaismailoğlu ve Murat Kurum. Bakanlardan olacaksa: Fahrettin Koca. Belediye başkanlarından olacaksa: Tevfik Göksu (Esenler) ya da Mehmet Ergün Turan” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.