AK Parti'den Süper Kupa açıklaması: 'Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir'

AK Parti'den Süper Kupa açıklaması: 'Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir'
AK Parti'li Çelik, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadyumu'nda gerçekleşmesi beklenen Süper Kupa finalinde beklenmedik kriz patlak verdi. Suudi yetkililerin Cumhuriyetin 100. yılında iki takımın 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Atatürk fotoğrafına, tişörte ve İstiklal Marşı'na olumsuz yanıt vermesi gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu yaşanan olay büyük yankı uyandırdı ve tartışmaları da beraberinde getirdi.

Süper Kupa finali ertelendi

Yaşanan gelişmelerin ardından iki kulüp ve TFF’den ortak açıklama geldi. Yapılan açıklamada '2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

AK Partili Çelik'ten açıklama

Suudi Arabistan'da yaşana Süper Kupa krizinin ardından AK Parti'den ilk açıklama geldi.

AK Parti'li Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı Atatürk paylaşımında, "'Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.