Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, görevini bırakıyor: 'Yeni bir dönem başlıyor'

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, görevini bırakıyor: 'Yeni bir dönem başlıyor'
İYİ Parti'de Meral Akşener'in görevini bırakmasının ardından Saadet partisi lideri Karamollaoğlu da görevini bırakma kararı aldığını duyurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, genel başkanlık görevini bırakacağını duyurdu. Siyasetten tamamen çekilmeyeceğini belirten Karamollaoğlu, "Hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi, yardımcısı olacağım” dedi.

Yerel seçimlerden sonra İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu'nun getirilmesiyle başlayan değişim Saadet Partisi'ni de vurdu. Yerel seçimlerden sonra umduğunu bulamayan partilerde Saadet Partisi'de yer almıştı.

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 1,09 oyla beklediği sonuca ulaşamayan Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında son dönemde artan sağlık sorunlarını gerekçe göstererek genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı.

TV5’te katıldığı canlı yayında konuşan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Sıra bize geldi. En son olarak Erbakan Hoca'yla (Necmettin Erbakan) bizatihi çalışmış kişiler arasında herhalde ben kaldım. Ben de sağlık sebebiyle bu görevi bizden sonra gelecek, Erbakan Hoca'yı görmüş belki onunla birlikte çalışmamış, elbette çalışanlar var onunla beraber ama yakın bir çalışma içinde olmamış arkadaşlardan birisine bırakacağım"

"Yeni bir dönem başlıyor. Ama ideallerimizdir önemli olan. Erbakan Hocamızın bize bıraktığı mirastır. En ufacık bir noktada bile onun ideallerini bir kenara bırakmış değiliz"

Kongre ne zaman?

“Kongre tarihimiz normalde ekim ayında. Ekim ayı biraz bana uzun bir süre gibi geldi. Bundan dolayı arkadaşlarımıza hazırlıklarını yapmalarını, bizim ekimden önce bir olağanüstü kongre yapmamızın daha uygun olacağını söylemiştim”

“Bir veya iki isim üzerinde mutabakat sağlandığında kongreye gideceğiz.”

"Sağlığım izin vermiyor"

"Artık sağlığım bu görevi bihakkın yerine getirmeme izin vermiyor. Bu seçim döneminde yalnızca 4 yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Gitmek istemediğimden değil sağlığım müsaade etmediği için gidemedim."

Temel Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016'da Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde Saadet Partisi genel başkanlığı görevine seçilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.