Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan Erdoğan'ın Özel açıklamasına değerlendirme: 'Tarihi cümle'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan Erdoğan'ın Özel açıklamasına değerlendirme: 'Tarihi cümle'
Yiğit Bulut, Erdoğan'ın "Siyasette yumuşama dönemini başlatıyoruz" açıklamasını 'tarihi cümle' olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz gün siyaset gündeminde yer edinen kritik bulaşma gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmiş ve görüşmede Erdoğan'a AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etmişti.

Gerçekleşen görüşme 1 saat 35 dakika sürerken görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Sonrasında Özel, görüşmeye ilişkin Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşmuş ve görüşmenin olumlu atmosferde gerçekleştiğini belirterek "Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün görüşmeye dair yaptığı ilk açıklamasında Özgür Özel'e ziyaretin karşılığını yapacağını söyledi. Yapılan görüşmeyle siyasetin yumuşama dönemine girdiğini ifade eden Erdoğan, "Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız" dedi.

Erdoğan'ın bu ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Yiğit Bulut'tan da görüşmeye dair açıklama geldi.

Erdoğan'ın "Siyasette yumuşama dönemini başlatıyoruz" açıklamasını tarihi cümle olarak değerlendiren "Bulut, Özgür Özel'in de attığı çok önemli adım" dedi.

Yiğit Bulut şunları yazdı:

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’dan tarihi Cümle; SİYASETTE YUMUŞAMA DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ. ÖZGÜR ÖZEL’in de attığı çok önemli adım ile TÜRKİYE '100. Yıl Uzlaşması' Dönemine giriyor Hayırlı Olsun"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.