AK Parti’nin İstanbul adayını açıklayacağı tarih belli oldu

AK Parti’nin İstanbul adayını açıklayacağı tarih belli oldu
Yerel seçimler öncesinde henüz İstanbul ve Ankara adayını açıklamayan AK Parti’de isimler netleşmeye başlarken, adayların açıklanacağı tarih de belli oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine üç aydan kısa bir süre kalırken, AK Parti’nin geri almak istediği Ankara ve İstanbul için aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Özellikle İstanbul’a büyük önem verdiği bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasındaki isimlerin kimler olduğu merak konusu oluyor. Öte yandan partide Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi öne çıkan kişi de belli oldu.

İşte adayların açıklanacağı tarih

Sözcü gazetesindeki köşesinde konuya dair son kulis bilgilerini paylaşan İsmail Saymaz, AK Parti’nin İstanbul adayının yüzde 70 oranında kesinleştiğini açıkladı. Başkent adayının da belli olduğunu kaleme alan Saymaz, AK Parti’nin başkan adaylarını 5 Ocak 2024 Cuma günü açıklayacağını ifade etti.

Ankara adayı kesin

Yazıda, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olduğu belirtilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi için ise Turgut Altınok isminin kesinleştiği vurgulandı.

İki ismin şansı kalmadı!

Öte yandan İstanbul için Yerlikaya’nın ardından düşünülen ikinci ismin ise Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan olduğu ortaya çıktı. İsimleri adaylık için sık sık geçen Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun adaylık şansı bulunmadığı kaydedildi.

Yerlikaya sıcak bakmıyor!

Öte yandan İsmail Saymaz yazısında Ali Yerlikaya’nın İBB adaylığına sıcak bakmadığını da dile getirdi.

İşte Saymaz'ın AK Parti’nin İstanbul adayına dair yazısındaki ilgili bölüm:

“İstanbul’da ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yüzde 30 şanslı olduğu ifade ediliyor. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya şans verilmiyor.

Bu arada, Yerlikaya’nın adaylığa soğuk baktığı belirtiliyor. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var. Yerlikaya’nın muhaliflerin gönlünü çalmaya ilişkin paylaşımları AK Partilileri öfkelendirirken, adı İBB adaylığına geçtiği için muhalefette de ona eleştiriler artıyor.

Yerlikaya’nın Habur rezaleti günlerinde Şırnak Valisi olduğu, Kadir Mısıroğlu’nun cenazesine katıldığı, İBB’ye kayyum atandığı gün başkanlık odasındaki Atatürk portresini kaldırttığı hatırlatılıyor. Yerlikaya’nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul’la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.