AK Parti'nin temayülünde Kurum ve Göksu kavgası: Taraftarlar birbirine girdi

AK Parti'nin temayülünde Kurum ve Göksu kavgası: Taraftarlar birbirine girdi
İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan yoklamada Murat Kurum'u destekleyenlerle Tevfik Göksu taraftarlarının kavga ettiği iddia edildi.

AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için aday belirlemedeki önemli kriterlerden temayül yoklaması sürecini yönetecek komisyonlarını oluşturmuş ve geçtiğimiz pazar günü de 81 ildeki başkan adaylarını belirlemek için organize edilen temayül yoklaması, binlerce üyenin katılımıyla gerçekleşmişti.

İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan yoklamada İBB aday adayı olan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u destekleyenlerle Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu taraftarlarının kavga ettiği ileri sürüldü.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın yazısında aktardığına göre taraflar birbirlerini “Daha çok delege getirdiniz” diye suçladı. Parti yetkilileri araya girerek, gerilimi yatıştırdı.
Saymaz, İstanbul İl Başkanlığı'nın desteğini alan Göksu'nun temayülden küçük bir farkla önde çıktığının söylendiğini ve yaşanan gerilimin Gaziantep'te de AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan kaynaklı olduğunun ifade edildiğini aktardı.

Saymaz yazısının ilgili kısmında şunları söyledi:

AK Parti geçen pazar günü tüm Türkiye'de temayül yoklaması yaptı. İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan yoklamada ikisi de İBB aday adayı olan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u destekleyenlerle Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu taraftarları kavga etti. Taraflar birbirlerini “Daha çok delege getirdiniz” diye suçladı.

Parti yetkilileri araya girerek, gerilimi yatıştırdı. İstanbul İl Başkanlığı'nın desteğini alan Göksu'nun temayülden küçük bir farkla önde çıktığı söyleniyor.

Gaziantep'te de AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan kaynaklı bir gerilim olduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.