Adabeyan kargo mesajı nedir? Gerçek mi dolandırıclık mı? Trendyol Express ile alakası var mı?

Adabeyan kargo mesajı nedir? Gerçek mi dolandırıclık mı? Trendyol Express ile alakası var mı?
Adabeyan kargo mesajı çok sayıda kişiye gönderilerek "gönderiniz yola çıktı" ifadeleri ile yönlendirme yapılan bir SMS iletisidir. Peki, Adabeyan kargo mesajı gerçek mi dolandırıclık mı? Trendyol Express ile alakası var mı? Detaylar haberimizde.

Sosyal medya üzerindeki kullanıcılar, Adabeyan tarafından gönderilen toplu mesajlar nedeniyle şüphe duyduklarını, gerçekle alakası olup olmadıklarını araştırdığını söyledi. Diğer yandan gönderim yapılan yerin Trendyol Express ile ilgisinin bulunduğu iddiası gündeme düştü. Adabeyan mesajı yasal mıdır yoksa dolandırıclık unsuru bulundurmakta mıdır? Şikayetlere konu olan mesajlar hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

Sosyal medyada gündem oldu

Adabeyan kargo gönderiniz yola çıktı mesajı nedir? sorusu günün en çok aranan konularından biri oldu. Gönderim yapılan hemen hemen herkes, kargo beklediği güne denk geldiği veya farklı nedenlerden dolayı şüphelendiği durum hakkında şikayet sitelerine yorum yazdı. Diğer yandan sosyal medyada da binlerce mesaj atıldı. Dolandırıcılıkla ilgili şüphe ise çok yüksek.

6568276f4e3fe11ba81ffa6a.webp

Amaç kimlik avı dolandırıcılığı

Adabeyan kargo tarkip numarası gönderilen herkesin kodları hep aynı. Sabit mesaj olarak atılan mesajlarda hedef kullancının isteyerek veya istemeyerek linke tıklamasını sağlamak. Bir bakıma dolandırıclık taktiği. Kimlik avı dolandırıcılığı olması muhtemel olan bu mesajda, kullanıcıların linke tıklamaması önem arz ediyor. Eğer linke tıklandıysa ya da yönlendirilen işlemler yapıldıysa, -eğer varsa- cihazınızda virüs veya güvenlik taraması yapılması önerilmektedir.

Adabeyan'ın Trendyol Express ile alakası var mı?

Bugün gündeme oturan Adabeyan'ın Trendyol Express ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Mesaj, kişisel bilgileri ele geçirme hedefine sahip olduğu için istenilen bilgilerin girilmemesi önem arz ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.