Akaryakıt fiyatlarına dev zam! 40 TL bandı ilk kez aşılıyor…

Akaryakıt fiyatlarına dev zam! 40 TL bandı ilk kez aşılıyor…
Akaryakıtta üst üste yapılan zamlara bir yenisi eklendi. Bu kez kuruş değil lira ile gelecek olan zam akaryakıt fiyatlarını 40 liranın üzerine çıkaracak.

Araç sahiplerini isyan ettiren akaryakıt fiyatlarına bir güncelleme daha geliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zam akaryakıt ürünlerinde kritik fiyat eşiğinin de aşılmasına neden olacak.

Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, 13 Eylül 2023 Çarşamba gününden itibaren motorin fiyatlarına zam gelecek. Mazota gelecek yeni zammın ardından fiyatlar 2 lira 3 kuruş artacak. Motorin fiyatlarında yapılacak güncellemenin gece yarısından itibaren pompaya yansıması bekleniyor.

40 TL bandı aşıldı!

Mazot zammının ardından İstanbul’da motorinin litre fiyatının 40 TL’yi aşacağı öngörülüyor.

İllere göre zamlı fiyat listesi

13 Eylül tarihli son akaryakıt zammının ardından mazotun litresinin İstanbul’da 40 lira 3 kuruşa, başkent Ankara’da 40 lira 57 kuruşa, İzmir’de ise 40 lira 75 kuruşa yükselmesi bekleniyor.

3 ayda iki kattan fazla arttı

Bilindiği gibi 14 Mayıs seçimlerinden önce mazotun litresi 18 lira, benzinin litre fiyatı ise 19 liraydı. Böylece son yapılan zamla birlikte motorin fiyatı 3 aydan iki kattan fazla artmış oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.