Özlem Çerçioğlu kimdir, nerelidir, neden gündemde?

Özlem Çerçioğlu kimdir, nerelidir, neden gündemde?
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu, sosyal medyada ismi bir anda en çok konuşulan isim oldu. Siyasetçinin hayatı ve merak edilenler haberimizde..

Sosyal medyada adı bir anda gündem olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu birçok kişi tarafından araştırılan ve merak ediliyor. Bu haberimizde Özlem Çerçioğlu ve hayatını ayrıntılarıyla aktaracağız.

Özlem Çerçioğlu kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nedir?

Özlem Çerçioğlu, 11 Ağustos 1968 yılında dünyaya geldi. Aslen Aydın Nazillilidir. Öğrenim hayatını ilk, orta ve liseyi Aydın'da tamamladı. Üniversite hayatını Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü'nde bitirdi.
Jantsa'nın Atça'daki fabrikasında çalıştı ve yurt dışında pek çok çalışmalar yapan Çerçioğlu, New York'ta Müşteri İlişkileri Müdürü görevini üstlendi. Eşi ile birlikte çeşitli Türk derneklerinde yer alarak desteklerini esirgemedi.

Sanayi sektöründe de faaliyetlerde bulunan Özlem Çerçioğlu, eğitime destek verdi. Uyuşturucuya mücadele gibi toplumsal içerikli projelerde görev aldı.

whatsapp-image-2022-02-24-at-134313.jpeg

Siyasi Kariyeri

Atatürkçü düşünceyi savunan ve benimseyen Özlem Çerçioğlu, 03 Kasım 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den 22. Dönem Aydın Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Bu görevinin yanı sıra İnsan Hakları Komisyonu'nda yer aldı. 22 Temmuz 2007 yılında 23. Dönem CHP Aydın Milletvekili oldu.

TBMM'de Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı seçildi.

2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla ilk kadın Büyükşehir Başkanı oldu. Halen görevine devam eden Çerçioğlu evli ve 2 çocuk annesidir.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.