Yeşil Sol Parti Sezgin Tanrıkulu'na arka çıktı

Yeşil Sol Parti Sezgin Tanrıkulu'na arka çıktı
Yeşil Sol Parti, TSK'yle ilgili açıklamasının ardından tepkilerin odağı haline gelen CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na destek çıktı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Tanrıkulu, TV100’de telefonla bağlandığı canlı yayında şunları demişti:

“TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise CHP'li Tanrıkulu hakkında, tepki çeken sözleri nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik söylemlerini 'kabul edilemez' bulmuştu. Öztrak “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.” demişti.

Ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir.” diyerek Tanrıkulu'nu eleştirmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma sürecinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne intikalinden sonraki süreçte konuyu Meclis'in takdirine bırakmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Tanrıkulu'nun söz konusu sözlerine yönelik yapılanın cezasız kalmayacağını söylemiş ve "Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri’mize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır." ifadelerine yer vermişti.

YEŞİL SOL PARTİ'DEN TANRIKULU'NA DESTEK

Yeşil Sol Parti tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada 'gerçeği dile getiren herkesin düşmanlaştırıldığı' dile getirildi.

Gazeteci Merdan Yanardağ’dan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun hedefte olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AKP-MHP iktidarı, onun siyaset zemininden hareket eden muhalefet partileri, ranttan ve savaştan beslenen çevreler; gerçeği dile getiren herkesi düşmanlaştırıyor, linç ayinleri düzenliyor.

Gazeteci Merdan Yanardağ’dan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu linç güruhunun hedefi haline geldi.

"Hakikati gizleyemezler"

90’lı yıllarda devlet adına Kürtlere karşı işlenen suçlar günümüzde de devam ettiriliyor. AKP-MHP iktidarı, onun “milli ve yerli muhalefeti” ise failleri koruyor.

Ermenilere, Kürtlere, Alevilere ve bütün ötekilere karşı işlenen suçları önce inkar edip sonra bunu dile getirenleri susturmaya çalışanlar hakikati gizleyemezler.

"Suçlular ve onları koruyanlar hesap vermekten kurtulamayacak"

“Devlet adına işlenen suçları temize çekmekle” görevli bu koronun, Kürtler söz konusu olunca inkarcı, reddiyeci, katliamı savunan yaklaşımı yeni değildir. Hakikati söyleyen Kürt olunca kendi partisi başta olmak üzere hakikate düşman olanların hışmına uğramaktadır. Tarih bu hakikati not etmiştir. Suçlular ve onları koruyanlar hesap vermekten kurtulamayacaktır.

Biz hakikatin yanında durmaya her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.