CHP’den istifa eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay kimdir?

CHP’den istifa eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay kimdir?
CHP Aydın’da istifa şoku yaşanırken, partisini bıraktığını açıklayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kim olduğu merak ediliyor.

Aydın’ın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay sert bir açıklama yaparak CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıklayan Atay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hedef aldı. "Aydın'da CHP yoktur, "Özlem Çerçioğlu Partisi" vardır. Ben de bu partiden istifa ediyorum. Görevimi bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğim" diyen Atay’ın açıklamaları sosyal medyada büyük ses getirdi. Bu istifanın ve gündem yaratan açıklamaların ardından Aydın’ın Efeler ilçesinin belediye başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kim olduğu, siyasi kariyeri ve hayatı da araştırılmaya başlandı. Peki Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte yanıtı…

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay kim?

CHP’den istifa ettiğini açıklayarak gündeme oturan Mehmet Fatih Atay, 2019 yılından bu yana Aydın Efeler Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Atay, 11 Şubat 1957 tarihinde Çine’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Atay serbest avukatlık yaptı.

Fatih Atay ne iş yapıyor, evli mi, eşi kim?

Evli ve iki çocuk babası olan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday olmuş ve yüzde 46,21’lik oy oranı ile Efeler Belediye Başkanı seçilmişti.

Aydınspor başkanı oldu

2015 yılında Aydınspor 1923’e başkan seçilen Mehmet Fatih Atay; Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ankara Atatürk Liseliler Derneği Üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul Delegeliği, Gençlerbirliği Spor Kulübü Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Eski milletvekili

Öte yandan Aydın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 20, 23 ve 25. dönemlerde TBMM’de Aydın milletvekili olarak görev yaptı. 20. Dönem TBMM’de Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini de üstlendi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.