'Antidepresan' şarkısına çalıntı iddiası: Suç duyurusunda bulunuldu

'Antidepresan' şarkısına çalıntı iddiası: Suç duyurusunda bulunuldu
Emir Can İğrek’in ‘Ali Cabbar’ının çalıntı olduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken bir çalıntı iddiası daha ortaya atıldı.

Emir Can İğrek’in ‘Ali Cabbar’ının çalıntı olduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken Mabel Matiz ve Mert Demir’in hit şarkısı ‘Antidepresan’ın da çalıntı olduğu öne sürüldü.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre Mabel Matiz ve Mert Demir’in seslendirdiği “Antidepresan” şarkısı davalık oldu. Merve Holefter, “Alınsam” adlı eserinin nakarat melodisinin izinsiz şekilde “Antidepresan”da kullanıldığı iddiasıyla söz yazarı Mert Demir hakkında “mali ve manevi haklara tecavüz” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçeye göre; Holefter “Alınsam” şarkısının kayıtlarını 2020 yılından itibaren oluşturmaya başladı ve eseri geçen yıl kendi sayfasında yayınladı.

Ardından “Antideprasan” ile “Alınsam” arasında önemli ölçüde benzerlik olduğunu fark etti. İddiasının doğruluğunu pekiştirmek için de Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) başvurarak inceleme talep etti. Yapılan inceleme sonucunda iki şarkının nakarat bölümlerinin birebir benzerlik taşıdığı tespit edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.