Asgari ücret desteğinin detayları belli oldu! SGK’ya başvurmaya gerek yok…

Asgari ücret desteğinin detayları belli oldu! SGK’ya başvurmaya gerek yok…
Küçük işletmelere sağlanacak asgari ücret desteğine dair detaylar netleşmeye başladı. Destekten kimlerin yararlanacağı da belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın aldığı kararla asgari ücret desteği artırılmıştı. Temmuz ayından itibaren geçerli olan son destek paketinden yararlan iş kollarının sayısı artarken, desteğe başvuru şartları da açıklandı.

100 TL artmıştı

Sabah’ın haberine göre, asgari ücret zammının hemen ardından yapılan değişiklikle asgari ücret desteği de 400 TL’den 500 TL’ye yükselmişti. Özel sektörde yer alan küçük işletmelere sağlanan destek önümüzdeki 6 ay boyunca uygulanacak.

Günlük işçileri de kapsıyor

Öte yandan asgari ücret desteği, gündelikçi ve evde bakıcı çalıştıranları da kapsıyor. SGK'ya başvuru gerektirmeyen destek, çalıştırılan işçi sayısına göre değişiyor. Buna göre, stajyerler, çıraklar ve emekli olduktan sonra çalışanlar için asgari ücret desteği verilmeyecek.

İlk defa sigorta dosyası açanlar dikkat!

İlk kez SGK dosyası açılan işletmelerin ise prime esas kazanç tutarına bakmadan, bildirilen tüm sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının 16.66 lirası ile çarpımı sonucunda bulunacak tutarda asgari ücret desteği sağlanacak.

Asgari ücret desteği nasıl ödeniyor?

Ayrıca asgari ücret desteğinin nasıl ödeneceği de belli oldu. Buna göre, işverenlerin ödeyeceği miktardan mahsup edilecek olan destek tutarı nakit olarak verilmeyecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.