Bakan Özhaseki skandal sözlerinin arkasında durdu: ‘Evimizin yıkıldığı iyi oldu, bize mis gibi villa verdiniz’ diyor

Bakan Özhaseki skandal sözlerinin arkasında durdu: ‘Evimizin yıkıldığı iyi oldu, bize mis gibi villa verdiniz’ diyor
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki depremzedelerin kendisine "Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz" dediğini ileri sürdü.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin CNN Türk yayınında kullandığı ifadeler tepki çekti.

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde açıklamalarda bulunan Özhaseki depremzedelerin evlerin yıkılmasından memnun olduğu iddiasında bulunarak "Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor.” dedi.

Özhaseki'nin söz konusu açıklamaları kısa sürede tepki görürken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özhaseki eleştirilere yanıt verdi. 'Algı çalışması' yapıldığını söyleyerek tepki çeken sözlerinin arkasında duran Özhaseki “Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler. Vatandaşımız şöyle söylüyor: ‘Bize mis gibi villa verdiniz.’ Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek. Köy evlerini çelikten yapmaya başladık. 9 şiddetinde deprem gelse bile yıkması mümkün değil.

Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.