İstanbul'daki barajlarda son durum ne? 7 Şubat doluluk oranları

İstanbul'daki barajlarda son durum ne? 7 Şubat doluluk oranları
İstanbul'daki barajların doluluk oranları merakla araştırılıyor. Son dönemde yağışların azalması ve kışın da beklenenden yüksek sıcaklıklarda seyir göstermesi üzerine vatandaşlar araştırmalarda bulunuyor. 7 Şubat doluluk oranları haberimizde.

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da yaşayan vatandaşların su ihtiyacını karşılayan barajlardaki son durum birçok kez araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Şehrin nüfusunun artması, ihtiyaçların çoğalması ve farklı nedenlerle suyun daha fazla kullanımı kaynakların yeterli olup olmadığı konusunda da sorgulamaları beraberinde getiriyor. Peki, İstanbul'daki barajlarda son durum ne? 7 Şubat doluluk oranları haberimizde yer almaktadır.

BARAJ DOLULUK ORANLARI 7 Şubat | İstanbul'da 7 Şubat tarihi itibarıyla yüzde 72.85 olarak ölçülen doluluk oranlarında hatr-ı sayılır bir yükseliş gerçekleşti. İSKİ verilerine göre en yüksek oran yüzde 91.71 ile Elmalı Barajı'nda elde edildi.

7 ŞUBAT 2024 BARAJ DOLULUK ORANLARI

7 Şubat Çarşamba günü, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranları merak ediliyor. Kışın beklendiği gibi geçmediği ve yağışların kısıtlı olduğu şehirde seviyeler kritik önem taşıyor ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. İşte 6 Şubat Salı barajların doluluk oranları...

Ömerli Barajı: %88,01

Darlık Barajı: %88,05

Elmalı Barajı: %91,71

Terkos Barajı: %64,54

Alibey Barajı: %76,60

Büyükçekmece Barajı: %69,76

Sazlıdere Barajı: %51,06

Istrancalar Barajı: %72,72

Kazandere Barajı: %61,86

Pabuçdere Barajı: %44,67

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.