2024 Cemreler ne zaman düşecek, Cemre düşme tarihleri ne zaman başlıyor?

2024 Cemreler ne zaman düşecek, Cemre düşme tarihleri ne zaman başlıyor?
Şubat ayına giriş yaptığımız şu günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olmasıyla cemrelerin ne zaman düşeceği merak ediliyor. Peki 2024 yılının ilk cemresi ne zaman düşecek? Yanıtı haberimizde..

Baharın geldiğini müjdeleyen cemreler, havanın ısınması ve sıcaklık değerlerinin yükselmesi anlamına geliyor. Yüzyıllar boyunca süre gelen cemre düşmeleri ilki havaya, ikincisi suya, üçüncüsü ise toprağa düştüğü inanılıyor. Peki 2024 yılının ilk cemresi ne zaman düşecek?

2024 ilk cemre ne zaman düşecek?

1 hafta arayla düşen cemreler, sırasıyla düştüğünde baharın geldiği ve sıcaklıkların artış göstereceğini belirtir. 2024 yılının ilk cemresi 19-20 Şubat 2024 Salı günü düşecek. İlk cemre havaya düşerken, ikinci cemre ise 27 Şubat 2024 Salı günü suya düşecek.
Üçüncü ve son cemre ise 06 Mart 2024 Çarşamba günü düşerek baharın gelişi tamamlanacak.

2024-cemrelerin-dusme-tarihleri.webp

Cemre nedir?

"Cemre düşmesi" terimi, Arapça kökenli olan "cemre" kelimesinin Türkçe'deki kullanımıdır ve "ateş" anlamına gelir. Halk arasında ise cemre düşmesi, sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemre düşmesi, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir.

Hıdırellez ya da nevruz gibi bahar bayramlarının hazırlıklarına bu dönem başlanır. Bu geleneğin binlerce yıldır sürdüğü ve hala yaşatıldığı göz önünde bulundurulduğunda, cemrenin Türk toplumları için öneminin büyük olduğu söylenebilir. Bu gelenek doğa, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ya da işverenler için önemli bir husustur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.