Çatalca'da kandil günü depremde hayatını kaybedenler için lokma dağıtıldı

Çatalca'da kandil günü depremde hayatını kaybedenler için lokma dağıtıldı
Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, CHP'li üyeler ile birlikte Çatalca'da 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için lokma dağıttı.

Dün 6 Şubat depremlerinin birinci yılında CHP'nin Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, parti üyeleriyle birlikte asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için hem de Miraç Kandili olması dolayısıyla Çatalca Meydanı'nda lokma dağıttı. Miraç Kandili ile aynı güne denk gelen 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel " Deprem faciasıyla aynı güne denk gelen Miraç Kandili nedeniyle hem acıyı paylaşmak hem de kandili kutlamak istedik" dedi

CHP'li Güzel; "Mübarek Miraç Kandilinizi kutlarım. Allah hayırlı uğurlu, hep birlikte, kazasız belasız, dirlik düzenlik içinde, ağız tadıyla, daha güzel günlerde nice Kandiller yaşamamızı nasip etsin." dedi.

7fec3ac1-ce12-4616-a3c3-6fdc43cc5c9c.jpeg

"Acımız bir, matemimiz bir"

Erhan Güzel düzenledikleri lokma dağıtımı sırasında yaptığı açıklamasında; 1 yıl önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı. O günden bugüne hayatımızda pek çok şey değişti ve hayat asla eskisi gibi olmadı. Deprem değil bina öldürdü. Depremler Türkiye’nin 11 ilinde, 124 ilçesinde, 6 bin 929 köy ve mahallesinde büyük bir yıkıma yok açtı. Binlerce bina yerle bir oldu ve sadece eski yapılar değil 2001 sonrası deprem yönetmeliği uyarınca inşa edilen yeni binalar da yıkıldı. Depremden etkilenen kentlerimizin pek çoğunda hasar o kadar büyük ki ‘yıkılmayan binalar’ sosyal medyanın gündemine yerleşti, haberlere konu oldu. Bilim insanı, jeofizik mühendisi ve eğitimci Ahmet Mete Işıkara’nın Marmara depreminde hafızalara kazınan ‘deprem değil bina öldürür’ sözleri böylece yeniden gündemimize geldi. CHP Çatalca Belediye Başkanını Adayı Erhan Güzel; "Yıkılmayan binalar neyi yanlış yaptığımız konusunda çok önemli bir noktaya işaret ediyordu. Acımız bir, matemimiz bir, yüreğimiz bir.. 6 Şubat 2023 deprem faciasının yıl dönümünde yitirdiğimiz tüm canları bir kez daha rahmetle anıyor, geride kalan tüm yakınlarına sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.