DEM Parti'den Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili son dakika açıklaması!

DEM Parti'den Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili son dakika açıklaması!
Geçtiğimiz günlerde DEM Parti'nin İBB adayı olması planlanan HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile ilgili parti meclisinden açıklama yapıldı.

2024 yerel seçimlerine 52 gün kala birçok parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemiş, aralarında belirlemeyen ya da bireysel olarak katılma kararı alan DEM Parti ise aday çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ifade etmişti.

Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı yarışı için yapılan anketlerde DEM Parti'nin adayı kim olmalı sorusu seçmenlere sorulması üzerine gelen yanıtların çoğu eski HDP genel başkanı ve hala tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş olmalı diyenlerin çoğunluğu daha fazlaydı.

basakdemirtas.jpeg

Yapılan anket çalışmaları ve DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağı henüz net bir bilginin olmaması üzerine gözler Başak Demirtaş'a çevrilmiş ve aday olmaya sıcak baktığını ifade etmesi üzerine açıklama yapması bekleniyordu. Bugün sabah saatlerinde DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun Başak Demirtaş ile ilgili açıklamada bulunuldu.

Başak Demirtaş DEM Parti'nin İBB adayı mı olacak?

DEM Parti ve Başak Demirtaş arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde; "Yetkili kurullarımız ve gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırıp gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım'la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır" denildi.

Başak Demirtaş'ın DEM Parti ile yapılan görüşmelerin sonucunda İBB adaylığından çekildiği kamuoyuna duyurulmuş oldu. Parti meclisi ve Başak Demirtaş tarafından yapılan ortak açıklamada desteklerin süreceğine dikkat çekti.

gft4zdqx0ae6f7e.png

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.