Depremde hasar gören otomobillerle 'change' yapan çete çökertildi: 19 gözaltı kararı

Depremde hasar gören otomobillerle 'change' yapan çete çökertildi: 19 gözaltı kararı
Depremde ağır hasar gören araçların motor ve şasi numaralarının yurt dışından getirilen otomobillere kopyalanarak piyasaya süren çete operasyonla çökertildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan araçların motor ve şasi numaralarını yurt dışından Türkiye'ye getirdikleri otomobillere kopyalayıp (change) piyasaya süren çete, Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonla çökertildi. 19 şüpheli gözaltına alınırken, 35 otomobile el konuldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, depremde ağır hasar gören araçların motor ve şasi numaralarının yurt dışından getirilen otomobillere kopyalanarak piyasaya sürüldüğünü tespit etti. 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Ankara, İstanbul ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

19 şüpheli gözaltına alınırken; "change" yapıldığı tespit edilen 35 otomobile el konuldu. Otomobilleri, galeri ve internet ilanları üzerinden satışa çıkaran şüphelilerin toplamda 35 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Şüphelilerin ev ve iş yeri aramalarında da 659 fişek, otomobiller ile ilgili vekaletname belgeleri ve 11 karşılıksız sahte plaka ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.