Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı DEM Parti'de nasıl yankılandı?

Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı DEM Parti'de nasıl yankılandı?
Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı çıkışı sonrası DEM Partili isimler değerlendirmede bulundu.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerinde aday belirleme çalışmaları hız kazandı. CHP İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu yeniden aday gösterirken AK Parti'de İmamoğlu'nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u aday çıkarmıştı. DEM Parti'de ise yerel seçimler için CHP ile iş birliği görüşmeleri sürerken partinin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu.

Geçtiğimiz haftada Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etmiş ve olası ittifak için gözler iki partiye çevrilmişti. İki partiden yapılan açıklamada da yerel seçimlerde iş birliği sinyali verilmişti. Özel, görüşme sonrası DEM Parti ile ilişkilerini açık ve şeffaf bir şekilde sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretler yapmayı sürdüreceklerinin mesajını vermişti. Tülay Hatimoğulları da kent uzlaşısı vurgusu yaparak "Bizler bugün elbette neler yapılabileceğini, işbirlikleri konusunda yol ve yöntemler nasıl olur ya da olmaz, nerede olur bütün bunlarla ilgili bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olduk" demişti.

Başak Demirtaş: DEM Parti’den bize öneri gelmedi

Öte yandan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylık çıkışında bulundu. Başak Demirtaş, DEM Parti’den kendisine adaylık teklifi gelmediğini belirterek "Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” dedi.

Demirtaş “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” ifadelerini kullandı.

DEM'den açıklama

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te yaptığı basın toplantısında da gazetecinin Başak Demirtaş'ın adaylığa yeşil ışık yakmasını ilişkin sorusuna "Bizim için sevindirici bir durum... Benim için sürpriz oldu. Daha önce haberim yoktu" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuştu. Doğan da konuyla ilgili "İki siyasi partinin komisyonları çalışacak. Çok açık söyleyebilirim; herhangi bir partiyle yapılacak ve netlik kazanmış bir güç birliği şuan itibariyle yok" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.