Başak Demirtaş'ın İstanbul kararı sonrası Selahattin Demirtaş'tan 'Ne yaptığımızı biliyoruz' mesajı

Başak Demirtaş'ın İstanbul kararı sonrası Selahattin Demirtaş'tan 'Ne yaptığımızı biliyoruz' mesajı
Selahattin Demirtaş'tan eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığından çekilme kararına yönelik ilk değerlendirme geldi.

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışı son günlerde siyasetin önemli gündem maddelerinden biri olmuştu. Başak Demirtaş, DEM Parti’den kendisine adaylık teklifi gelmediğini belirtmiş ve "Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit konuyla ilgili yaptığı açıklamada Demirtaş'ın adaylık açıklamasını resmi başvuru niteliğinde olduğunu söylemişti.

Ancak beklenen karar çıkmadı ve bugün Başak Demirtaş yaptığı yazılı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu. 'Ortak görüş birliği' vurgusu yapan Demirtaş "İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.” ifadelerini kullandı. Ardından DEM Parti'den de açıklama gecikmedi. DEM Parti Merkez Yönetim Kurulu da Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık açıklamasının partiye 'büyük bir güç' kattığını savundu. Başak Demirtaş ile partinin, sürecin başından itibaren istişare halinde olduğu belirtilen açıklamada ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varıldığı kaydedildi.

Selahattin Demirtaş'tan açıklama

Yaşanan gelişmelerin ardından DEM Parti Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan iki isim Selahattin Demirtaş’ın Başak Demirtaş'ın İBB adaylığından çekilme kararına yönelik açıklamasını paylaştı.

Tiryaki şunları dedi:

“Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunun önündeyiz. Biraz önce önceki dönem Eş Genel Başkanımız Sevgili Selahattin Demirtaş ve Dr. Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettik…

Bir mesajı var, çokça tartışılan bir konu sevgili Başak Demirtaş’ın “parti eğer uygun görürse böyle bir teklif getirirse, halklarımızın geleceği ve barış için” adaylığa hazır olduğunu ifade etmişti. Sevgili Başak Demirtaş bugün yaptığı açıklama ile aday adaylığından çekildiğini ifade etti. Bütün bunların partimizin bilgisi dahilinde ve birlikte görüşmeler sonucu alınmış kararlar olduğunu bilmenizi isteriz. Bu konu ile ilgili çok açık bir mesajı (Demirtaş’ın) var. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyoruz. ‘Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz’ diyor sevgili Selahattin Demirtaş.”

Saruhan Oluç da şu ifadelere yer verdi:

“İki cümle eklemek isterim. Selahattin Demirtaş’ın sözleri ile ifade ediyorum. Dedi ki ‘Biriz, bütünüz aramızda herhangi bir ayrılık gayrılık yok. Parti ile benim aramda ayrılık gayrılık yok. Halkın kafasını karıştırmaya çalışanlara kimse pirim vermesin.’ Net olarak bu mesajı bir kez daha herkese iletmek istiyoruz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.