Bedelini ödemeli

Bedelini ödemeli
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ’ın kendisine yönelttiği FETÖ’cü iddiaları hakkında "Bunu yapanlar bedelini bir şekilde ödemeli" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ’ın kendisi hakkında iddiaları üzerine açılan soruşturmada son durumu, Kanal İstanbul projesini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME tarafından reddedilen 6 bin taksi projesini RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında değerlendirdi. Kavuncu, Özdağ’ın kendisine yönelttiği iddialar hakkında “Türkiye’de ekonomik problemler varken, pandemi ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyorken, bunun sürekli gündemde kalıyor olması ayrıca rahatsız edici. Maliye Bakanı’nın istifa ettiği bir ortamda 27 saat hiçbir televizyon kanalı konuşmazken, yaklaşık bir- bir buçuk aydır sürekli bu konular konuşuluyor tartışılıyor. Benim özelimde konu yargıya intikal etmiştir. Hoş olmayan bir mevzu, insanın olmadığı bir şey konusunda kendisini ispat etmeye, anlatmaya çaba göstermesi, iddiada bulunanın bu konuda iddiayı yaptıktan sonra çekilmesi Türk siyasetinin yaşadığı çok ağır bir travmadır. Mücadelede canınızı sıkan hoşunuza gitmeyen bir mevzu oldu mu siyasi rakiplerinizi bu tür ithamlarla yıpratmaya çalışmak Türk siyasetinde sanki normalleşmeye başladı ama biz bunun normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bedelini bir şekilde ödemeli" dedi. 

Bu bir niyet meselesi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ve yapılanması hakkında Kavuncu, "Bu bir yaklaşım niyet ve bakış açısı meselesidir. Halkın mutluluğunu ve milletin menfaatini düşünen gerekirse bunu siyasi bir bedeli olsa dahi millet için yapması gerekeni yapabilen bakış açısıyla pragmatik, ‘bana ne oy getirir? Ne oy götürür? Belli menfaat çevrelerinin haklarını nasıl savunurum da ayakta kalabilirim’ diye tarif edilebilecek ikinci bir bakış açısı: Bu iki bakış açısında elbette ki biz tarafız. Siyasi partiler bir araçtır. Hükümetler ve iktidarlar millete hizmet etmek için vardır. Az önce söylediğimiz gibi biz yerel yönetimlerle hükümet arasında bu iki zihniyetin mücadelesini görüyoruz. Özellikle Millet İttifakı’nın kazanmış olduğu belediyelerde adeta işi siyasi mücadeleye döküp bu belediyelerin başarısız görünmesi için bir çaba var" diye konuştu. 

Yapılmaz ve yapılmayacaktır

Kavuncu, Kanal İstanbul hakkında ise "Yasal ve hukuki olarak her türlü hak kullanılacak, fiziki olarak ne yapabilecek derseniz çok detayını bilmiyorum. İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçelerimizi verdik. Genel Başkanımızla birlikte gittik. Bu konuda itirazımızı yaptık. Yüzbinlerce belki milyonlarca insanda bu şekilde dilekçe verdi. Bunu bir kampanyaya dönüştürdük. İfade özgürlüğü kapsamında, bu projenin neden zararlı olduğunu ben belki 10 farklı kişiden dinledim, bunların çoğu da bilim adamıydı. Bu projenin neden İstanbul'a gerekli olduğunu ben daha bir kişiden duyamadım. Bu proje yapılmaz çünkü işin temeli yok ve vatandaş boyutunda alımı yok, insanların içine sinmemiş. İstanbul’da anketlerde yapılmasın görüşü çok yüksek, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerindeki oy oranlarına baktığınız zaman Millet İttifakı’nın almış olduğu oyun çok üstünde bir kesim yapılmamasını söylüyor. Ekonomik olarak Türkiye’nin durumu müsait değil. Yapılmaz ve yapılmayacaktır. İçimdeki his odur çünkü elimdeki veriler onu söylüyor" değerlendirmesini yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.