Benzin fiyatlarına dev ÖTV zammı.. İşte en ucuz benzin satan istasyonların listesi

Benzin fiyatlarına dev ÖTV zammı.. İşte en ucuz benzin satan istasyonların listesi
Araç sahipleri gece yarısı gelen zam haberi ile adet yıkıldı. Kontak kapattıracak bir artış getiren yeni ÖTV zammı sonrasında benzin fiyatları kaç TL oldu?

Resmi Gazete’de yayınlanarak gece yarısı yürürlüğe giren yeni karara göre, akaryakıt ürünlerinde ÖTV artışı yapıldı. Yapılan zammın ardından benzin ve mazot fiyatlarına dev zam geldi! Peki zamlardan etkilenen benzin kaç lira oldu? En ucuz benzin nerede satılıyor? İşte yanıtlar…

15 Temmuz gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ÖTV’ye zam geldi. Buna göre, litre başına 2,52 TL olarak belirlenen ÖTV 7,52’ye, mazotun ÖTV’si 2,05 TL’den 7,05 TL, LPG’nin litre başı ÖTV fiyatı ise 5,77 TL’ye çıktı.

Yapılan zam güncellemelerinin ardından vatandaşlar zamlı fiyatların ne zamandan itibaren geçerli olacağını da merak etmeye başladı. Buna göre yapılan artışlar 16 Temmuz 2023 Pazar gününden itibaren geçerli olacak.

ÖTV artışı ile birlikte pek çok benzin istasyonu da fiyat güncellemesine gitti. İstanbul’da benzinin litre fiyatı 34 lira 8 kuruş olurken mazot fiyatı ise 32 lira 4 kuruş olarak belirlendi.

Başkent Ankara’da benzinin litre fiyatı 32 lira 17 kuruş, mazotun litresi ise 31 lira 87 kuruşa yükseldi.

İzmir’de benzin fiyatı 34 lira 64 kuruşa mazot ise 32 lira 98 kuruşa çıktı.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.