Motorin fiyatlarına dev ÖTV zammı.. İşte en ucuz motorin satan istasyonların listesi

Motorin fiyatlarına dev ÖTV zammı.. İşte en ucuz motorin satan istasyonların listesi
Gece yarısı akaryakıt ürünlerine yapılan ÖTV zammının ardından vatandaşlar en ucuz mazot satan istasyonları ve güncel motorin fiyatlarını araştırmaya başladı.

Resmi Gazete’de 15 Temmuz 2023 Cumartesi gecesi yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta ÖTV zammı yapıldı. Benzin, mazot ve LPG ürünlerinin etkilendiği dev zammın ardından fiyatlarda güncellemeye gidildi. Motorin de ÖTV zammı ile fiyat artışına gidilen kalemler arasında yer aldı. Yapılan zamlar karşısında büyük şaşkınlık yaşayan araç sahipleri ise güncel mazot (motorin) fiyatlarını merak ediyor. Peki 16 Temmuz 2023 Pazar günü güncel motorin fiyatları kaç TL oldu? ÖTV zammından sonra en ucuz motorin satan istasyonlar hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 15 Temmuz 2023 Cumartesi gecesi Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, akaryakıt, gaz ve yağ ürünlerini içeren, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununda yer alan malların ÖTV tutarlarına zam yapıldı.

Yapılan ÖTV zammının ardından, motorinden litre başı alınan ÖTV tutarı 2,05 TL’den 7,05 TL’ye yükseldi. Böylece mazot fiyatlarına 5 TL’lik bir zam geçişi yapılmış oldu. Kararda, yapılan zamların 16 Temmuz 2023 Pazar gününden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Aynı kararla, benzinin ÖTV’si 2,52 TL’den 7,52 TL’ye LPG’nin ÖTV tutarı ise 5,77 TL’ye yükseldi.

Yapılan son zamların ardından motorin fiyatları ise İstanbul’da motorinin litre fiyatı 32,26 TL’ye, Ankara’da 32,80 TL’ye İzmir’de isee 32,96 TL’ye yükseldi.

Fiyatlar şehir içinde konumlanan istasyonlara göre farklılık göstermektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.